Hoppa till innehåll

Timbuktu skådespelardebuterar: ”Jag var övertygad om att jag skulle misslyckas”

Det löser sej, Jason.

Jason ”Timbuktu” Diakité breddar cv:t med en skådespelardebut. I vår syns den folkkäre rapparen i Viaplays nya dramakomediserie Allt och Eva, med Tuva Novotny i huvudrollen.

”Det kändes först skrattretande så rädd var jag, eller rättare sagt så övertygad var jag att jag skulle misslyckas. Men av medkänsla och respekt för mina så oerhört begåvade medspelare fick jag anstränga mig från fotknölarna så att jag inte skulle få alla att se dåliga ut. Och tack vare uppmuntrande, energisk och öm regi av Johanna Runevad och pepp från hela det otroliga teamet så slappnade jag av ganska snabbt. Då kändes det faktiskt inte alls så skräckinjagande som jag hade föreställt mig”, säger Jason Diakité. 

Allt och Eva handlar om singeln Eva (Tuva Novotny) som bestämmer sig för att skaffa barn på egen hand genom insemination i Danmark. Hennes bästa vän Josefine spelas av Sanna Sundqvist. Jason Diakité spelar Josefines sambo Nils. Tillsammans har de två barn. Vardagstristessen och olika syn på barnuppfostran gör att förhållandet så sakteligen börjar knaka i fogarna.

”Jag kan relatera lite till alla karaktärerna, mer till vissa såklart. Alla karaktärerna bär på universella mänskliga utmaningar på sitt sätt. Men Nils och jag delar oförmågan att verkligen ärligt konfrontera verkligheten, oss själva och flyr gärna in bakom en knackigt byggd mur av loj självgod naivitet. Vi utmålar oss gärna som offer i en relation, det är en lömsk form av självcentrering¥, säger Jason Diakité. 

Förutom Jason Diakité, Tuva Novotny, Sanna Sundqvist, Joachim Fjelstrup och Sissela Kyle dyker även Bengt Braskered, Johan Hedenberg, Ann Petrén, Oskar Töringe, David Wiberg och Björn Kjellman upp i serien.

Allt och Eva består av sex delar och får exklusiv premiär på Viaplay under våren.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.