Hoppa till innehåll

Så gör du Tom Bradys legendariska proteinsmoothie

Två bilder. En på en smoothie och en på en amerikansk fotbollsspelare

Tom Brady, historiens mest framgångsrike quarterback, är 44 år och håller fortfarande världsklass. Är den här smoothien hemligheten bakom framgångarna?

Tom Brady är den amerikanska fotbollens främsta quarterback genom alla tider. Han har vunnit Super Bowl sju gånger, fem av dem valdes han till slutspelets MVP och tre gånger har han utsetts till hela den amerikanska fotbollsligans (NFL) mest värdefulle spelare.

Trots att han nu är 44 år är siktet inställt på en åttonde titel denna säsong. Precis som med Zlatan Ibrahimovic är det många som undrar hur det är möjligt att hålla så hög nivå trots att den biologiska klockan närmar sig gubbe.

En stor del handlar om vad de stoppar i sig, och till vårat nöje har Brady delat med sig av en av sina hemligheter – Bradys supersmoothie, som han tydligen dricker var och varannan dag.

Det är inte bara för att vara schysst som Tom Brady delar med sig av receptet, en stor del handlar förmodligen om att han vill marknadsföra sitt fitness-varumärke TB12, som bland annat kränger proteinpulver. Som tur är måste man inte använda Bradys dyra produkter utan andra alternativ funkar också. Man måste inte heller göra den här smoothien, andra funkar också – men tänk om det är något speciellt med just denna?

Tom Bradys smoothie

Ingredienser:
1 dl mandeldryck
1 dl hampadryck
1 tsk hampafrön
1 tsk chiafrön
0,5 dl hackade valnötter
1 msk mandelsmör
2 msk TB12 proteinpulver
2 dl frysta blåbär
1 dl fryst banan

Gör så här:

  1. Blanda allt i en mixer.
  2. Drick.

Den är lite mer avancerad än en proteinshake, men vad förväntade du dig? Det är ju Tom Brady.

Eftersom Brady helst håller sig borta från mejeriprodukter är den växtbaserad. Det betyder inte att den är klen. En Bradysmoothie innehåller i runda slängar: 664 kalorier, 40g protein, 54g kolhydrater (13g fiber) och 36g fett. Vilken av ingredienserna som vridet tillbaka klockan är fortfarande oklart.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.