Storstjärnan gör Rolf Lassgårds filmroll i Hollywood

Den fina historien om ”En man som heter Ove” drabbade även storstjärnan Tom Hanks. Nu är det klart att han kommer att göra den trubbige gubben i en amerikansk version. "Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av detta projekt”, säger Rita Wilson, producent på Playtone och Tom Hanks fru.

Henrik Högström | Foto IBL  |  Publicerad 2017-09-22 09:33  |  Lästid: 2 minuter

Filmen ”En man som heter Ove” går på export till Hollywood. Bild: SF

Fredrik Backmans bok om den buttre gubben Ove som tinar upp i radhusområdet har berört många. När Hannes Holm gjorde film av Ove med Rolf Lassgård i filmen berördes ännu fler. 1,7 miljoner svenskar såg filmen på bio och den kepsprydde gubben med ett hjärta av guld vann även en internationell publik.

Rolf Lassgård fick en guldbagge för sitt porträtt och filmen nominerades till två Oscars, utländska film och bästa smink, 2017.

Det blev inga Oscars-statyetter men Hollywood fick upp ögonen för Oves värme och potential.

– Det är många som har sett filmen. Vi har fått mycket kredd och blivit otroligt uppskattade, sa Rolf Lassgård i samband med prisutdelningen till Expressen.

En av dem som berördes av filmen är storstjärnan Tom Hanks. Han driver bolaget Playtone tillsammans med hustrun Rita Wilson och nu ska Playtone göra en amerikansk version av filmen tillsammans med SF-studios, skriver SF-studios i ett pressmeddelande.

Tom Hanks gör huvudrollen i projektet.

– Denna berättelse om kärlek, tolerans och hopp innehåller flera klassiska komponenter som vi vill se på film, säger Rita Wilson, producent på Playtone.

Tom Hanks är närmast aktuell i Steven Spielbergs The Post. Original-Ove, Rolf Lassgård, jobbar med uppföljaren till Jägarna.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-23 10:05