Annons

Rolf Lassgård petad från Oscarsgalan: ”När jag blir arg blir jag jävligt arg”

Rolf Lassgård fick ingen av de fyra biljetter som filmen tilldelades till galan. Istället kommer Hannes Holms fru att gå på en av biljetterna. "Det är en konstig prioritering", säger Lassgård.

Minna Wallén-Widung
Foto: IBL
Rolf Lassgård petad från Oscarsgalan:

Filmen En man som heter Ove fick en enorm framgång i Sverige och för några veckor sedan blev det också klart att den nominerats till en Oscar – filmvärldens allra finaste pris.

Rolf Lassgård spelar huvudrollen i filmen, men får inte representera den på plats i Los Angeles, rapporterar Expressen. Anledningen är att man fått fyra biljetter och dessa ska gå till två producenter, regissören Hannes Holm och dennes fru.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Rolf Lassgård är upprörd över att han inte får representera

Beskedet var en besvikelse för Rolf Lassgård.

– Det handlar inte bara om min biljett. Det är en konstig prioritering man gjorde, det handlar om hur man täcker upp en film, säger han till Expressen.

Till tidningen säger han att han blev rejält upprörd när han fick veta att han inte skulle få någon biljett.

– Jag for i taket, jag är känd som en ganska snäll man men när jag blir arg så blir jag jävligt arg och det blev jag.

Rolf Lassgård sp

Lassgård kommer trots allt att finnas på plats på galan nästa vecka. Men i stället för att sitta tillsammans med regissören och producenterna och Hannes Holms fru ska han sitta bredvid Eva von Bahr och Love Larsson som är nominerade i kategorin bästa smink och mask för samma film.

De hade en biljett över, och Rolf Lassgård säger sig vara tacksam gentemot sina kolleger – samtidigt som han förundras över prioriteringen.

– Jag har ingenting emot att sitta med dem, men samtidigt borde jag vara ett självklart val för filmen.

Skådespelerskan Lia Boysen är en av dem som upprörts över att Rolf Lassgård ratas från galan.

”Jag är rasande o förtvivlad över att min kära kollega Rolf Lassgård inte behandlas med den självklara respekt man förväntar! Det sätter hela värdet av skådespelare i gungning” skriver hon bland annat på Facebook.

Oscarsgalan äger rum på söndag.

Annons

Dela (224)
Tweeta

Annons


Laddar