Kritiserade oraklet Hasse Backe hade rätt hela vägen

Hasse Backe, Dejan och Mini-foppa och Janne Andersson

Cafés EM-svep är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-EM 2021. Häng med!

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-06-24 12:27  |  Lästid: 2 minuter

Café hårdbevakar EM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-EM:s alla hörn. Idag fullt fokus på allt det väsentliga från gårdagens dramatiska seger.

1. Oraklet Hasse Backe

Foto: Twitter

Pulsen stiger, kallsvetten forsar, nervösa skakningar, en äldre person som lugnt och avslappnat försäkrar dig om att allt är ok. Nej du är inte på psyket för… ”Det här är lugnt, Polen är totalt ofarliga. De där inläggen når aldrig in i boxen”.

Samtliga tv-tittare undrade nog vad för match Hasse Backe kikade på igår. Lugnt? Ofarligt? Det fanns två personer i hela världen som såg det på det viset och båda heter Backe i efternamn.

I ungefär 94 minuter rasade twitterstormen mot Hasse och hans extrema lugn men efter ett par smekningar med yttersidan från Kulusevski visade det sig att Hasse hade rätt hela tiden. Det var ju helt lugnt, inget att oroa sig för lilla vän, nu går vi vidare som gruppsegrare.

2. Janne Anderssons OLÈ!

Kvällens snyggaste dragning (får vi anta, film på händelsen har inte dykt upp) kom från ingen mindre än mästerregissören Janne Andersson. När en av Polens ledare förirrat sig in i Sveriges heliga tekniska zon bjöd Janne på Joga Bonito och tunnlade stackaren som sedan blev så förödmjukad att han snackade till sig en varning från domaren.

På presskonferensen efter matchen var Janne med rätta ”väldigt nöjd med den tunneln”. Janne var även tydlig med att påpeka att det inte var för att håna men ett litet ÅLÈ i örat på polacken efteråt á la Figo hoppas vi att han kostade på sig. Joga Janne Bonito!

3. Cmores utdragning av repriser

När Sverige just spelat en extremt dramatisk match, gjort tre snygga mål och vunnit matchen och gruppen, då finns det bara en sak man vill se: Cmores slappa studio sitta och snacka i tio minuter utan att en repris visas. Ja, ja de ska vänta in fyrans tittare som ska genomlida ännu en kavalkad av reklamfilmer men borde de inte kunna köra ett par snabba klipp på en gång? Låta oss njuta lite?

Nä, man betalar för Cmore för att Kim Källström återigen ska bryta ner vilken fot målvakten lägger sin vikt på och för att få se vad som hände på den här dagen i EM 84, för Frankrike!

Här ska väl tilläggas att undertecknad stängde av ljudet på studion men poängen kvarstår, vi vill ha repriser tv4cmore!

4. Fotbollslabbets färgval

Grådaskig bas, rosa och knallgult. Färgvalet på statistiken från Fotbollslabbet som syns i fyrans sändningar är, ja vad ska vi säga, eget. Otydligt men pluspoäng för att det ser ut att vara gjort i Word för Windows 98.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-24 12:27