Hoppa till innehåll

16 trender på Instagram du måste ha vuxit ifrån nu

Joel Linde

Det går fort på Instagram. Ena stunden är du relativt tidig med ett grepp som alla lajkar upp, men är du inte uppmärksam ligger du snart kvar i kölvattnet och plaskar med uttjatade gamla manér som ingen längre orkar med.

Den där nya grejen som kändes jättelustig för sex månader sedan är inte alls lika hilarious längre. Särskilt inte när trenden spridit sig till farbror Arne i Långsele. Då är det hög tid att vända blad, gå vidare, hitta på något nytt. Allt mår bra av att förnyas.

Året är 2017 och det känns som vi är förbi att lägga upp bilder på våra ben ”som varmkorvar” (hoppas), vi har väl redan sett den sista flygplansvingen fotad genom ett kondensfuktigt flygplansfönster (hoppas också) och det måste väl ändå vara så att vi redan sett det sista väggordsliknande citatet (hoppas verkligen)?

Här är några lite nyare Instagramtrender som ser sitt bäst-före-datum närma sig i backspegeln.

1. Uttrycket ”här kan man va”

Ja, alla vet att man kan vara på den där fina stranden, men Björn Gustafssons karaktär ”WOW-Jocke” var rolig när han sa det 2008. Det är nio år sedan.

2. Bästaste allt

Inte ens din bästaste vän vill längre bli kallad för gulligullordet bästaste.

3. Att nia

Att adressera sina följare med ”ni” som om de vore en oöverskådlig massa och inte vänner och bekanta, samt ett antal anonyma personer och företag som delar samma dröm – att bli stora på Instagram.

4. Boomerang

Via: Techcrunch

Boomerang kom 2015 men känns redan som den där kompisen någon tar med sig till en fest och som är ”så jävla skön” de första timmarna, innan alla inser att han fan är överallt och inte alls rolig längre.

5. Färgade ramar

Vem försöker vi lura? Alla vet att vi bara försöker dölja fula bilder bakom ett lifestyleaktigt filter.

6. Evighetslånga och tråkiga storys

Folk älskar i allmänhet storys på både Snap och Instagram, mycket för att vi kan vara ganska spontana och ofiltrerade. Men det som sprayas ut måste väl ändå ha NÅGOT?

7. Kollage

Nej, det är inte alltid lätt att välja, men det ingår liksom i arbetet. Du väljer ut en bild, så att dina följare slipper välja åt dig. Annars kan vi lika gärna återgå till att ladda upp album med alla 173 bilder från helgen på Facebook.

8. #

Hashtag allt – det var lite fiffigt de första veckorna, när hashtagen uppfanns för tio år sedan. Men det är inte kul att skriva #fleraordirad längre. Detsamma gäller det relativt nya beteendet bland folk med runt tusen följare som beter sig som Kim Kardashian med sina hashtags: #arlamjölk #bregott #finaxmüsli – ni lurar ingen.

9. Hyena-RIP:andet

Vi måste sluta tävla om vem som snabbast och innerligast kan publicera en bild på bortgångna kändisar.

10. ”Oj, hörde att det regnade i Sverige”

Om du ligger på en strand på Koh Samui i januari så förutsätter alla att det är varmt och soligt, till skillnad från i Sverige där det förmodligen är kallt och mörkt. Alla vet – det är varmare där du är. Sluta bara!

11. 18 usla klipp på konsert eller match

65 000 andra var också på konserten. 10 000 ser också på fotbollsderbyt. Och tv-team, och produktionsbolag. Dina klipp behövs inte. Nu fokuserar vi på stunden i stället.

12. Fotocred

Om en vän har tagit en bild på dig – tjonga bara upp den, det är så man gör på Instagram. Det är ingen publicistisk produkt, vi behöver inte visa våra 371 följare vem som har upphovsrätten till bilden genom att på en egen rad skriva: ? @fotografmicke78.

13. Hälsa Alexander Skarsgård

Någon lägger upp en bild tillsammans med en känd människa – vem skulle inte göra det? Men att oironiskt kommentera ”Hälsa!” på bilden för att visa alla att man ”känner Alex” gör däremot bara de som går över lik för att associera sig själva med creddiga människor.

14. Hello everyone!

Ingen ser lättvindigt på Victoria Silvstedt-komplexet. Det är dags att komma ner på jorden nu, våra sju vänner i London kan använda Google Translate.

15. ”Resan bokad”

En skärmdump av en bokningsbekräftelse har ingen någonsin mått bra av. Även skärmdumpar på väderprognoser som säger 27 grader och sol i Palma kommande fem dagar tillsammans med texten ”här kan man bo”, eller typ ”Snart ✈️” faller under samma kategori av ovälkommet förhandsskryt. Vi får åtminstone vänta tills resan är påbörjad.

16. Kalle Kula sänder live från när han tänder grillen

Välkomna till toppen av Mount Hybris!

via GIPHY

Missa inte heller när vi klagar på de socialistiska kubbreglerna som måste utrotas18 beteenden män måste sluta med – enligt kvinnor och 9 saker alla par måste sluta med i sociala medier!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.