Annons

Trudeau öppnar upp när Trump stänger till: ”Kanada välkomnar er”

Donald Trump fortsätter att hålla sina vallöften. Senast ut är undertecknandet av ett inreseförbud i USA för sju länder, i huvudsak muslimska. Reaktionerna från Kanada lät inte vänta på sig – och man älskar det.

Lisa Arnell
Trudeau öppnar upp när Trump stänger till:

Signing of Europe Canada trade deal

Under 90 dagar kommer USA inte att utfärda några visum till människor från Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen.

– Jag inför nya granskningar för att hålla radikala islamistiska terrorister borta från USA. Vi vill bara släppa in dem som vill stötta vårt land och som djupt älskar vårt folk, sade Donald Trump efter att han skrivit under presidentordern. (källa: di.se)

Men det är inte bara mörker i världen – när Trump stänger gränser och planerar murar gör hans premiärministergelike i grannlandet tvärtom. Justin Trudeau klargjorde på Twitter att Kanada kommer att ta emot alla flyktingar som USA stänger ute.  – De som flyr förföljelse, terror och krig, kanadensarna kommer att välkomna er, oavsett vilken tro ni har. Mångfald är vår styrka. Välkomna till Kanada. (översättning från dn.se) Trudeau på twitter här om dagen:

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Och en talande bild.

I tider som dessa (klichévarning utfärdad i efterhand) så är det ändå skönt att det finns ledare som tar ställning, och Trudeau fortsätter att vara vår favoritpolitiker.

Vi har tidigare skrivit om Kanadas premiärminister – läs här om varför vi behöver fler som Justin Trudeu >

Annons

Dela (801)
Tweeta

Annons


Laddar