Ultrakompakt espressomaskin och 6 köksprylar du inte visste du behövde

Smegs espressomaskin

Mätta köpsuget med köksprylarna de här sex mästerliga köksprylarna.

Joel Ågren  |  Publicerad 2021-12-21 00:28  |  Lästid: 3 minuter

1. Köttermometer från Meater

999 kr

Det spelar ingen roll hur dyr grill du har stående i trädgården. Har du inte koll på köttets innertemperatur kommer allt du serverar ändå att smaka sneakersula. Meater+ är världens första helt trådlösa grilltermometer, med en räckvidd på upp till 50 meter. Den medföljande appen föreslår stekgrad och larmar när köttet är klart att servera. Idiotsäkert.

2. Kaffekopp från Ember

1 290 kr

Pissljummet morgonkaffe är ett minne blott med Embers uppkopplade termos­mugg. Den smarta koppen håller kaffet perfekt varmt i 1,5 timme, eller hela arbetsdagen lång med det medföljande laddningsunderlägget. I den tillhörande appen styr du kaffets temperatur och håller koll på ditt dagliga koffeinintag. Det uppkopplade livet ändå.

3. Pastamaskin från Philips

3 499 kr

Finns det något lyxigare – och knöligare – än att laga egen pasta? Med Philips pastamaskin eliminerar du samtliga störningsmoment längs vägen. Tillsätt bara ingredienserna och tryck på start så väger, blandar, knådar och pressar maskinen automatiskt i ett svep. På ­mindre än tio minuter är du i mål. Du kan tacka oss senare.

4. Dammsugare från Electrolux

5 399 kr

En sladdlös dammsugare är minst lika viktigt i köket som en välslipad kockkniv. Vem vill laga mat på brödsmuleknastrigt golv? Electrolux senaste premiumdammsugare Ultimate 800 är deras mest kraftfulla hittills, med 60 minuters trådlös användning, en ljudnivå på endast 79 dB och en modulär design som öppnar upp för mångsidig storstädning.

5. Ultrakompakt espressomaskin från Smeg

7 995 kr

Manuella italienska espressomaskiner i all ära. Vissa mornar är man faktiskt inte skitsugen på att leva ut sina latenta barista­drömmar och hetstampa överprissatta Robustabönor i en kvart bara för att få i sig några droppar morgonkoffein med ”perfekt crema”. Faktum är att det allt som oftast är att föredra att överlämna jobbet till någon helt annan. Förslagsvis Smegs nya hel­automatiska espressomaskin. Fyll bara maskinens kaffe­behållaren med dina favoritbönor och välj din önskade dryck – espresso, americano, ristretto eller varför inte en hederlig kopp svart kaffe – i snabbvalsmenyn.

Inom några sekunder är kaffet klart och du kan börja dagen som en normalfungerande människa. Den direkta malningsprocessen av kaffet gör att du slipper att fippla med miljöförstörande kapslar. Den mer utrustade modellen av de två, BCC02, har dessutom en inbyggd mjölkskummare där den ångande funktionen öppnar upp för latte macchiatos,
cappuccinos eller någon annan av de där kaffetyperna du betalar alldeles för mycket för på Espresso House på väg till jobbet. Den slimmade figuren är en usp i sig. En bredd på 18 cm gör att maskinen får plats även hos den mest trångbodda kaffekonnässören. Snygg är den också, med sin uppdaterade 50-talsestetik, frontpanel i borstat aluminium och blanka profiler i matt svart, vitt, rött eller taupe. Unna dig.      •

6. Köksmaskin från Kenwood

12 995 kr

Den enda köksmaskin du behöver, enligt Kenwood, och vilka är vi att säga emot? Designprisvinnaren Cooking Chef XL bjuder på pekskärm, appstyrning, inbyggd våg och induktion med värmning upp till 180 grader, vilket i praktiken innebär att du kan ångkoka, steka, sautera, långkoka, knåda och vispa i en och samma maskin.

7. Ismaskin från LG

32 995 kr

Alla som kan sina cocktails förstår vikten av bra is. LG:s finurliga ismaskin Craft Ice tillverkar stora, klara isbollar med fem centimeter i diameter – helt automatiskt. Perfekt för den som vill lyfta sitt hemmabartendrande till nästa nivå och glänsa lite extra på nyårsfesten. Nackdel: Du måste bränna en månadslön på en ny kyl och frys.

Dela på Facebook
Tweeta