Undersökning avslöjar vad vi svenskar är sämst i världen på

Flyttar du till Sverige kan du njuta av en trygg miljö, god hälsa och hög levnadsstandard. Men vi är också riktigt dåliga på en viktig sak.

Malin Karlberg  |  Publicerad 2018-04-12 09:57  |  Lästid: 1 minut

I den årliga rapporten Expat Insider har man frågat 12 500 personer från olika länder som valt att bosätta sig utomlands hur väl det nya hemlandet raknar inom olika områden.

I rapporten för 2017 kan man se att Sverige ligger bra till när det gäller saker som livskvalitet, trygghet, hälsa och välmående. Vi rankar även högt inom jobbtrygghet, familjeliv, barnomsorg och balansen mellan arbete och fritid.

Däremot är Sverige det sämsta landet i världen att bo på om du vill lära känna nya människor. Sverige hamnar på allra sista plats när det gäller hur lätt det är att träffa nya vänner – och är även ett av de sämsta länderna inom vänlighet och förmåga att få andra att känna sig välkomna.

Blir du sugen på att emigrera till ett vänligare land och lära känna nya människor bör du satsa på Portugal, Mexiko, Taiwan, Kambodja eller Costa Rica, visar undersökningen.

 

Källor: Svd, Expat Insider

Artikeln publicerades först på Femina.

Dela på Facebook
Tweeta