Annons
Annons

Undrat hur en öl smakar? Här är appen som berättar

Du behöver inte längre oroa dig för hur ölen kommer att smaka innan du öppnar den. Appen Letsee Beer låter dig scanna dryckens etikett och utseende och berättar sedan om innehållet.

Tobias Skagerström
Foto: Letsee.

letseeuppe

Det är koreanska startupen Letsee som skapat appen som fungerar för iOS och Android. Du använder kameran på din smartphone för att scanna etiketten och flaskan eller burken. Då kommer information om ölen upp och hashtags med hur den kommer att smaka. Till exempel kan #fruity eller #AleForBeginners dyka upp på din skärm.

Annons

Appen är ny på marknad och utvecklarna har själva sagt att det finns en del problem med den. Men de hoppas kunna utveckla appen och göra den ännu bättre – kanske till och med din hjälp.

Utvecklarna har i tre månader själva byggt upp en databas för öl och hur de smakar genom att scanna burkar och flaskor och sedan dricka dem – allt i vetenskapligt syfte såklart. Just nu finns 400 sorter i databasen men Letsee hoppas få hjälp av öldistributörer och älskare av drycken världen över så att innehållet kan växa.

Så nu kan du dricka öl och säga att du gör det i ett gott syfte för att utveckla den här appen.

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar