Uruguay-backen revolutionerar trash talk på planen – pratar om ditten och datten

José Giménez i Uruguay.

Glöm pubertala skämt om mödrar och systrar á Marco Materazzi vs. Zinedine Zidane. Det bästa sättet att få din motståndare att tappa fokus är att prata om sol, vind, vatten – och färger på flaggor. I alla fall om man frågar uruguayanen José María Giménez.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-06-27 11:41  |  Lästid: 2 minuter

Det sydamerikanska mästerskapet i fotboll, Copa América, pågår för fullt. Både anfallsstjärnan Radamel Falcaos Colombia och backpjäsens José María Giménez Uruguay har avancerat till kvartsfinal, där de möter Chile respektive Peru.

Men det är inte lagens prestationer vi riktar fokus mot här. Under mästerskapet har Monacos anfallsstjärna Falcao vittnat om ett ovanligt möte med backen José María Giménez, till klubbfotbollsvardags hemmahörande i spanska Atlético Madrid. Giménez debuterade i det uruguayanska landslaget, blott 18 år, 2013 när laget mötte Colombia i en kvalmatch till VM 2014.

När Falcao minns tillbaka på matchen framkommer det oväntade detaljer om Giménez sätt att prata – trash talk om man så vill – på planen. Till tidningen These Football Times säger Falcao att han inte kunde koncentrera sig på grund av Giménez ständiga snack. Snack som gjorde honom galen.

”Han frågade mig saker. Först frågade han mig vilken bil jag hade. När jag förklarade hade han redan stuckit och väntade på att möta en krossboll. Och det var bara början”, säger Radamel Falcao och fortsätter:

”Sen frågade han mig varför Ecuador, Colombia och Venezuelas flaggor hade samma färger”.

Uruguays José Giménez gjorde inte bara Colombias anfallsstjärna Radamel Falcao galen med sitt banbrytande snack på planen – han irriterade också genom att täcka hans avslutsförsök i DEN landskampen 2013.

”Därefter kom han fram till mig och berättade att det var hans debutmatch, och att han var väldigt glad för det och skulle tatuera datumet för matchen, samtidigt som han frågade mig om september stavades med eller utan ”p”. Det slutade med att jag missade chansen att hoppa på en krossboll. Han gjorde mig galen”.

Tack att du revolutionerat, eller åtminstone nyanserat, vad skitsnackande på planen kan vara, José María Giménez.

Tipstack till Offsides podcast!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-06-27 12:00