Annons

Vad knarkar Donald Trump egentligen? 3 rimliga förslag

Det blev lite rörigt i förra veckan efter att USA:s president Donald Trump påstått att det skett en terrorattack i Sverige. Café tittar närmare på förre statsminister Carl Bildts förslag om att Trump tar droger.

Jakob Adolfsson
Vad knarkar Donald Trump egentligen? 3 rimliga förslag

– Sverige? Terrorattack? Vad har han rökt? Det finns så många frågor, skrev förre utrikesministern Carl Bildt på Twitter.

Annons

Tweeten kom efter att Trump påstått att det skett en terrorattack på svensk mark. En attack som ingen i Sverige hört eller sett. Det var helt enkelt en rätt lugn dag och vanlig helg för Moder Svea med sedvanligt helgmys framför smältdegarna, På Spåret och Melodifestivalen. Ingen terrorattack märktes av.

Gilla Cafe.se på Facebook

Eftersom inget hänt kanske Bildts fråga är rimlig: vilken substans är det egentligen som trasslat till Trumps minne?

Alla som borde ta en vit månad räcker upp en hand.

Alternativen är många då minnet ofta är först ut att drabbas av eventuella bieffekter från substanser, därför har vi valt att fokusera på några huvudmisstänkta. 

Ketamin

Special K, inte Kellogs-flingorna då utan bedövningsmedlet ketamin. Låga doser ketamin har, enligt aktuell forskning, visat sig vara användarbar för att behandla bland annat alkoholmissbruk. Med betoning på låga doser. En hög dos kan däremot skada långtidsminnet. Attentatsförsöket i Stockholm 2010 kanske kändes dagsaktuellt under Trumps tal i Florida?

Bensodiazepiner

Att benämna andra människor som slödder på olika sätt hör Trumps repertoar till. Då är steget i tanken till lite ”flödder” i form av bensodiazepiner, samlingsnamnet för en form av lugnade medel, kanske inte är så långt. Benso har visat sig kunna hindra människor från att lära sig nya saker och orsaka skador på minnet. Kan förklara varför Trump aldrig slutar använda Twitter.

Sömntabletter

Det kan inte vara lätt att sova med Trumps eviga mediabrus runt sig. Sömntabletter rekommenderas sällan för en långvarig behandling och kan ha negativ inverkan på minnet och koncentrationen. Men återigen, kanske på grund av sömntabletter han alltid är tillgänglig för en viral känga mot någon.

Om något av det här visar sig stämma skulle Trump i varje fall vara knappast vara den första mäktiga mannen som tagit till knark. Världsledare under press gillar sina substanser. Adolf Hitler hade en intim relation till heroinets kusin eukodol, som du kan läsa om i boken Blitzed från 2015 av den tyske författaren Norman Ohler.

Mer om droger: Efter ja till gräs – så kan MDMA, svamp och LSD bli lagligt >

Annons

Dela (58)
Tweeta

Annons


Laddar