”Världens läskigaste serie” och 13 andra nyheter på HBO i december

HBO Nordic satsar internationellt i december och plockar in serier från mer eller mindre alla världens hörn. Bland nyheterna sticker serien som kallats för ”världens äckligaste” – ”Channel Zero” – ut.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-11-19 10:55  |  Lästid: 3 minuter

December betyder mycket ledighet och därmed en ansenlig mängd tid att konsumera serier och filmer. Fint då att streamingstjänsten HBO Nordics decemberutbud bjuder på rejält med nyheter.

Filmer och serier med premiär på HBO Nordic i december

Channel Zero (serie) | 1 december

Channel Zero har kallats för ”världens läskigaste serie” och är baserad på spökhistorier på sajten creepypasta. Första säsongen handlar om en mans fixering vid mystiska barnprogram från åttiotalet, som han tror spelat stor roll i hemska, dödliga händelser i hans barndom. Andra säsongen är inspirerad av Brian Russells creepypasta-berättelse om unga Margot Sleator som besöker ett bisarrt hus fullt av mycket obehagliga rum.

Folklore (serie) | 1 december

Asiatisk skräckantologi som utspelar sig i flera asiatiska länder och handlar om lokala folkhistoriska myter och vidskepliga berättelser, iscensatta av olika regissörer. Varje avsnitt är knutet till ett land, dess djupt rotade myter, filmatiserat i ett modernt snitt.

Japanska tv-serien ”Miss Sherlock”.

Miss Sherlock (serie) | 1 december

Asia och Hulu Japan står bakom Miss Sherlock – en tribute till Sir Arthur Conan Doyles klassiker Sherlock Holmes med skillnaden att den utspelar sig i dagens Tokyo och huvudkaraktärerna är kvinnor. Dr. Wato Tachibana är kirurg som just återvänt från volonäruppdrag i Syrien och Sara Shelly Futaba är konsultande utredare för polisen, specialiserad på bisarra och svåra fall. Tillsammans löser de en rad mystiska brott.

Master of Drunken Fist: Beggar So (film) | 1 december

So Chan, son till en rik köpman i Kanton, är bortskämd, smart och ambitiös. Och på väg att bli kejsarens mästare i Martial Arts. Men när han dras in i en politisk konspiration i det kejserliga hovet, förlorar han allt – hela sin familj och nästan sitt eget liv.

Master of Shadowless Kick: Won-Kei-Ying (film) | 1 december

Wong Kei-Ying är en tystlåten och plikttrogen läkare som undviker alla konflikter för att kunna rädda liv. Hans etik är av högsta betydelse för honom. Kantons nya guvernör Wei ger sken av att slåss mot ett lokalt opiumgäng men han är lika falsk som hård, och lurar Wong till att hjälpa honom. I själva verket vill Wei själv ta kontrollen över opiumhandeln.

Succéserien ”Pretty Little Liars” finns på HBO Nordic i december 2018.

Pretty Little Liars (serie)| 1 december

Amerikansk tonårsdramaserie i sju säsonger baserad på Sara Shepards bokserie med samma namn.

Berlin Station (serie) | 3 december

Amerikansk dramaserie med bland andra Richard Armitage, Richard Jenkins, Rhys Ifans och Ashley Judd. Ismael Cruz Córdova spelar Rafael Torres, en ytterst intelligent ex-militär som talar flera språk och är lika snabb i tanken som han är på att länsa fickor. Nu ingår han i CIA:s specialavdelning och skickas till Berlin på ett akut uppdrag.

Crime Time (serie) | 5 december

Brasiliansk serie som inspirerats av Wallace Souzas livshistoria. Serien följer en polismans uppgång och fall, när han blir tv-stjärna med kriminalserien Crime Time.

You've Been T@gged (serie) | 7 december

Amerikansk psykologisk thriller i webbserieformat med, som titeln skvallrar om, sociala medier som storyfond.

Baron Noir (serie) | 12 december

Fransk politisk dramaserie som varit något av en mini-succé på franska Canal+.

NOX (serie) | 12 december

Fransk crime-thrillerserie från 2018.

Jamie Dornan i ”Death in Nightingales” som finns på HBO Nordic i december 2018.

Death and Nightingales (serie) | 13 december

Baserad på Eugene McCabes moderna irländska klassiker, en berättelse om kärlek, svek och hämnd i det lantliga Fermanagh 1885. Här vet grannarna allt om varandra och räds inte att spionera på allas förehavanden. Vi följer Beth Winters (Ann Skelly) under ett skälvande dygn – det är hennes 23-årsdag och hon har bestämt sig för att vara tillsammans med den charmige Liam Ward (Jamie Dornan) och rymma från sitt begränsade liv och sin komplicerade relation till sin styvfar, Billy (Matthew Rhys). Dramat i tre avsnitt är regisserat av Allan Cubitt (The Fall).

Pete Holmes: Dirty Clean (komedispecial) | 16 december

Komedispecial med den amerikanske ståuppkomikern Pete Holmes som avhandlar sina personliga insikter om medvetande, Michael Jackson, livet efter detta, Elon Musk och några tankar om att ha blivit pappa.

Tv-serien ”Marvel's Runaways”.

Marvel's Runaways (serie) | 21 december

Tonårsdrama satt i Marvels extremt populära superhjälteuniversum.

MER SERIER OCH FILM FRÅN CAFÉ!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:46