Poserar flitigt med pengar, kvinnor och vapen – vem är egentligen Dan Bilzerian?

Instagramkändisen Dan Bilzerian är till viss del känd för sina pokerkunskaper, men kanske främst för sitt ständiga poserande med lättklädda kvinnor, högar av kontanter – och vapen. Men vem är han egentligen?

Jakob Adolfsson  |  Publicerad 2017-01-27 09:59  |  Lästid: 2 minuter

Happiness is a warm gun

Ett foto publicerat av Dan Bilzerian (@danbilzerian)

Dan Bilzerian – snubben som poserar med kvinnor, pengar och vapen på Instagram och har 20 miljoner följare. I takt med att han tagit allt mer plats i sociala medier har mängden rykten som tillkommit om honom växt, vilket kanske inte är så förvånande.

I Sverige har uppmärksamheten kring honom skett i perioder. Men en punkt som inte riktigt fastnat är diskussionen om vem han egentligen är.

Flera olika personer i USA hävdar att han på många sätt är en bluff. Paul Bilzerian, Dans pappa, arbetade tidigare som expert på företagsuppköp tills att han dömdes för bedrägeri. I domen skulle han betala en böter på ungefär 550 miljoner kronor. Men han betalade aldrig någon större andel av skulden.

Därefter har det spekulerats i att han gömde pengarna på ett sådant sätt att de därefter skulle bli tillgängliga för hans barn och fru.

Nästa steg i historien är den så kallade legenden om Dan Bilzerian. Den där han åker till Las Vegas med 6 000 kronor på fickan för att spela lite kort och kommer hem med 1,8 miljoner.

dan

Dan Bilzerian (till vänster) och Doug Polk. En match vore att hoppas på efter Polks kritik.

Någon som inte tror på att hans rikedom kommit från att han spelat poker är pokerproffset Doug Polk. I en ny video har han analyserat Bilzerians pokerspelande och han är inte imponerad.

– Överlag skulle jag inte säga att han spelade så bra. Allt som allt var det väldigt mycket button mashing* som skedde, säger Doug Polk i sin videoanalys.

*Begrepp från datorspelsvärlden – beskriver en person som inte är särskilt bra på ett spel men ändå trycker på knapparna och hoppas på det bästa.

Se analysen i sin helhet nedan

Vill du följa Dan Bilzerians oklara liv finns han på Instagram här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-27 11:42