Verklighetens Dexter har mördat 71 personer – nu är han på fri fot

Brasilianaren Pedro Rodrigues Filho mördade 71 personer mellan 1960 och 2003, och verkar inte ha några planer på att sluta efter att han avtjänat ett 30 år långt fängelsestraff.

David Johansson  |  Publicerad 2018-03-16 17:00  |  Lästid: 2 minuter

Historien om Pedro Rodrigues Filho hör definitivt till en av de mer spektakulära, och är därför mycket tacksamt stoff till filmer, tv-serier och böcker som konsumeras med avsky och ett lika brinnande intresse. Tv-serien Dexter var mycket unik när den kom, då den, kanske inte för första gången, men på ett nytt sätt följde en protagonist som kanske inte var helt etiskt fulländad. Vad driver en människa till att ta någon annans liv?

För Pedro handlade det, som det ganska ofta gör, om en taskig uppväxt. Redan när han låg i sin mammas mage skadades hans skalle på grund av att Pedros pappa misshandlade mamman upprepade gånger under graviditeten. Skadorna, insåg Pedro vid 13 års ålder, hade gjort att han utvecklat en särskild smak för våld. Brutalt våld, dessutom. I dag beräknas han ha mördat uppemot 100 personer, även om man bara kan styrka runt 71 stycken. Enligt honom själv handlade det om att mörda andra kriminella just för att det var en ”underbar och tillfredsställande känsla”. Hans favoritmetod att mörda folk på var genom att hugga dem med en kniv.

Pedro Rodrigues Filho begick sitt första mord när han var endast 14 år gammal. Ett bråk mellan honom och hans kusin slutade med att Pedro skickade in kusinen i en sockerrörspress. Det är oklart om det fick några påföljder vid tidpunkten. När vice borgmästare av staden Alfenas gav Pedros pappa sparken gick Pedro och mördade honom. Som man ju gör. Inte heller här är det klart hur efterspelet såg ut.

Nu har hans fall uppmärksammats av flera nyhetssajter.

Inte kort efter att Pedro mördat vice borgmästaren mördade han två säkerhetsvakter på en skola, eftersom han misstänkte att en av de var tjuv.

När Pedro flyttade till Sao Paolo verkade han ändå lugnat sig lite med mördandet. Han träffade en tjej som inom kort även blev hans fästmö — ända tills hon tragiskt nog blev brutalt mördad av ett gäng. Ska vi våga oss på att gissa att den våldsbenägne Pedro gjort någon i gänget förbannat med sin minst sagt avslappnade inställning till att mörda andra människor? Han hade trots allt precis innan han träffade sin fästmö mördat en knarklangare.

Pedro ville inte helt oväntat ta ut hämnd på mordet på fästmön, och tog tillfället i akt när en av gängmedlemmarna skulle gifta sig. Han mördade då sju personer och skadade ytterligare 16.

När Pedro var 18 år gammal hade han mördat tio personer.

Det tros ha varit Pedros far som orsakat skador på hans skalle i livmodern och gjort så att Pedro fått sitt avvikande beteende. Pedros pappa dömdes för mordet på modern, och kort därefter besökte Pedro honom i fängelset. Ett fängelse som antagligen inte var det mest välbevakade, då han på något sätt lyckades knivhugga sin farsa 22 gånger, skar ut hans hjärta och käkade upp en bit av det.

 

Pedro har tillbringat många år i fängelse, så han är inte exakt som tv-serien Dexters protagonist. Det fängelse han suttit i kan däremot inte ha varit särskilt laglydigt, då det finns rapporter om att Pedro mördat uppemot 47 personer under tiden han suttit fängslad. Anledningen? Han tyckte inte att fängelse var tillräckligt med straff för deras brott.

Det sista fängelsestraffet Pedro fick var på 128 år, men eftersom lagarna i Brasilien endast tillåter fängelsetid på 30 år var han ute efter den tiden. 2007 släpptes han, och har varit helt öppen med att när han får tillfälle kommer han mörda kriminella igen.

Foto: Criminal Profiles/YouTube

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-03-21 16:51