Hoppa till innehåll

”Vilken sorts regnrock ska jag köpa?”

Vilken typ av regnrock? Det kan knappast ha undgått någon modeintressad de senaste åren att den gamla regnrocken i galon blivit trendig. Kan du förklara vad detta beror på och – ännu mer intressant – ge tips på någon bra modell eller intressant varumärke? Martin Johansson Svar: Helt korrekt iakttagelse, Martin. Att regnrocken blivit trendig tror jag … Continued

Johan Hedberg illustrationVilken typ av regnrock?

Det kan knappast ha undgått någon modeintressad de senaste åren att den gamla regnrocken i galon blivit trendig. Kan du förklara vad detta beror på och – ännu mer intressant – ge tips på någon bra modell eller intressant varumärke?

Martin Johansson

Svar: Helt korrekt iakttagelse, Martin. Att regnrocken blivit trendig tror jag främst beror på att det är ett praktiskt plagg som går att uppdatera med nya färger och en smalare silhuett.

Modellerna från de moderna varumärkena går att använda i ett urbant liv tillsammans med exempelvis en kostym.

Jag skulle rekommendera svenska Stutterheim och Didriksson, danska Rains (som använder mycket färg) eller (om du är beredd att lägga mer pengar) brittiska Burberry och Macintosh.

Tänk på att det är mycket enklare att bära upp en regnrock i en stark färg, till exempel gul eller orange, än en vanlig jacka.

Illustration: Johan Hedberg

* * *

Mer mode:

Känn dig cool i solen – 9 trendiga solglasögon som lyfter din look

Gör dig redo för hösten – 3 tydliga jeanstrender (och var du ska hitta rätt inspiration till stilarna)

”Kan man bära hoodie under en kavaj?”

”Vad har man på sig till en guldklocka?”

Så viker du din bröstnäsduk

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.