Hoppa till innehåll

Zara Larsson till Café om Sven Melanders stöd: ”Gör mig så mycket starkare”

Joel Linde

Cafés Joel Linde träffade Zara Larsson i London dagen efter Sven Melanders uppmärksammade video på Facebook.

sven-melander-zara-larsson

På måndagen publicerade skådespelaren och tv-profilen Sven Melander en video på sin Facebooksida där han öppet visar stöd för Zara Larsson och hennes feministiska kamp.

Sven Melander frågar sig hur det kan komma sig att vuxna män inte har något annat att förarga sig över än en ung kvinna som visar sin avsky mot våldtäkter och annat kvinnoförtryck.

– Det är fan inte Zara Larsson som är problemet, säger han i klippet som du kan se här.

Zara Larsson själv var på familjesemester när nyheten nådde svenska medier men idag åkte Cafés Joel Linde till London för att träffa Zara Larsson. Hon fick höra om Svens video precis innan Café träffade henne och hon välkomnar stödet.

– Det var jättekul att se, säger hon med ett varmt leende.

– Det finns folk som kommer att hata, men det finns dubbelt så många som ställer sig bakom och kommer stötta och det gör mig så mycket starkare. Och det gör att man kan glömma bort de här som håller på.

Zara Larsson har blivit en symbol för den unga, feministiska rörelsen. Inte bara i Sverige utan internationellt bland sina miljontals följare. När hon ryter till mot kvinnoförtryck är det många som i stället väljer att fokusera på något helt annat.

– När folk frågar ”Vad, hatar du alla män?”… Alltså vad spelar det för roll!? Varför är det en fråga, varför lägger man fokuset där i stället för på de här våldtäkterna på Bråvalla till exempel? Varför fokuserar ni på hur jag uttrycker mig?, säger hon och fortsätter.

– Det är inte viktigt. Men det blev en större diskussion. Men sen går andra in, och folk börjar diskutera, och då blir det ju större än mig, och då kanske det mer blir en debatt om våldtäktskulturen och då är jag väl glad att jag har startat en diskussion.

Tycker du att offentliga personer tar tillräckligt ansvar för att visa vilka värderingar de står för?

– Personligen tycker väl jag att om du har en kanal kan du väl lika gärna skriva något positivt och bra på den. Men det är ju ingen skyldighet som folk har, men varför inte?

Om du inte har sett Sven Melanders video där han ger sitt stöd till Zara Larsson kan du se den här.

Mer om Zara Larsson från Café!

Stor intervju med Zara Larsson (från 2015): ”Jag får veckopeng, annars hade jag köpt skumpa för 50 lax”

Se Zara Larssons hyllade framträdande hos Jimmy Fallon

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.