Annons

Zaras nya kollektion – en hyllning till Kanye West

Zara har släppt bilderna på sin nya kollektion som minst sagt påminner om Kanye Wests Yeezy-kollektion.

Tom Cehlin Magnusson
Zaras nya kollektion – en hyllning till Kanye West

Spanska klädjätten Zara, kända för sin förmåga att på bara ett par veckor kunna förvandla modeveckornas catwalk-mode till plagg du faktiskt har råd med i butik, har denna gång haft siktet inställt på Kanye West och hans andra kollektion under sin egna Yeezy-flagg. Detta trots att Kanyes egna kollektion ännu inte kommit ut i butik.

Annons

Zara-kollektionen, som heter ”Streetwise Collection”, lånar inte bara den oversizeade, boxiga formen på kläderna, utan även de jordiga och matta tonerna av brunt, beige och grönt. Stylingen med lager på lager av väderbitna och håliga plagg känns även de igen från Yeezy-visningen på New Yorks modevecka i september förra året.

Gilla Cafe.se på Facebook

Hur Kanye själv reagerar på ”hyllningen” återstår att se, hiphopstjärnan har ännu inte kommenterat Zaras nya kollektion. Tidigare har dock Kanye pratat om Zara och även H&M i varma ordalag och nämnt märkena som exempel på några som upphävt gränserna mellan high fashion och budget-mode.

– Jag gillar inte allt Zara och H&M gör, men en bra sak är att de lyckades bryta ned idén om att kreativitet och de saker du vill ha måste kosta miljoner dollar, sade Kanye till radiostationen Power 106 för tre år sedan.

Kollektionen finns ute på Zaras hemsida nu.

zara4 zara2 zara3

Annons

Dela (9)
Tweeta

Annons


Laddar