Annons
Annons

Zlatan bekräftar: ”Jag slutar i landslaget efter EM – kommer inte att spela OS”

Morgondagens match mot Belgien kan vara det sista vi ser från Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, det meddelade han på en presskonferens under tisdagseftermiddagen.

Olle Arnell
Foto: Aftonbladet TV

zlatan-slutar-i-landslaget

Under tisdagen klockan 16 höll landslaget presskonferens med Zlatan Ibrahimovic som huvudperson. När frågan om framtiden i landslaget dök upp var Zlatan ovanligt rätt fram:

– Sista matchen för Sverige i EM blir min sista match för Sverige. Jag hoppas det inte blir i morgon. Jag kommer inte delta i OS så hoppas vi går så långt som möjligt här. Men att sluta besviken kommer jag inte göra. Jag är väldigt stolt över att vara kapten för Sverige. Jag vill tacka alla supportrar som hjälpt mig att uppnå det jag gjort. Var jag än åker kommer jag alltid ta med mig den svenska flaggan och vara stolt över den. Så besviken kommer jag aldrig vara. Så tack till alla.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Så här säger Erik Hamrén om lagkaptenens beslut:

– Zlatans definitiva beslut fick jag reda på i dag men när jag ringde i januari-februari och meddelade att jag skulle sluta sa han ”att det kommer jag nog också göra. Annars hade jag övertalat dig att vara kvar. Men eftersom jag förmodligen också slutar kan jag inte göra det”. Men det definitiva beskedet fick jag i dag.

På frågan om hur svår morgondagens match mot Belgien är svarar Zlatan så här:

– Varje match är svår. I morgon kommer inte bli lätt men vi tror på oss själva, vi vet vad vi behöver göra, vi var pressade under playoffmatcherna och vi var uträknade men vi klarade det. Vi ska göra allt för att ta oss vidare.

– En bra match i morgon, en vinst och så kör vi därifrån. Vi gör allt för att drömmen ska slå in.

Du kan läsa fler citat från Zlatan och Hamrén under presskonferensen på Sportbladet.se.

Tack för allt, Zlatan!

Minns du de här 8 svenska Zlatan-målen som gav oss total glädjefnatt?

Historien om när Zlatan byttes in och gjorde 8 mål som tioåring är bättre än du kan tro

 

Annons

Dela (141)
Tweeta

Annons


Laddar