Hoppa till innehåll

Årets fluga på grillen – korv som innehåller 50% grönsaker

Joel Linde

Vill du äta mindre kött, men är inte beredd att sluta helt? Då är den här korven något för dig!

Allt fler börjar ifrågasätta vår höga köttkonsumtion, både av etiska skäl och av miljöskäl, men trots det är det inte alla som klarar av att skära ner på köttet. I år kommer lite hjälp på traven.

Den starka gröna trenden, med mer grönsaker och mindre kött, gör ett starkt avtryck på årets grillbricka i form av många helt vegetariska produkter, men också några mellanvariater. I år är året för 50/50-korven.

Det finns redan flera varianter i butikerna – här presenterar vi våra favoriter.

Ica Gott liv, fläsk och nöt, samt 45% bönor, majs och lök

ICA-Gott-liv-Korv

Utöver köttet är det bönorna som står i fokus. Korven är nyckelhålsmärkt, har en BBQ-kryddning och är grovmalen vilket ger en korv med tydliga hela bitar av det gröna.

Ica Gott liv, fläsk och nöt, samt 46% morot, purjolök och palsternacka

ICA-Gott-liv-Korv-palsternacka

Det här är en ganska knaprig korv med grovhackade bitar av rotfrukter och purjolök som ger en fräsch smak och känsla.

Scan Korvish, Anchochili, Örter och Svartpeppar

scan-korvish

Tre olika varianter, alla med 45% grönsaker.

Axfood/Garant, ekologisk korv med 50% korngryn eller mungbönor

garant-korv

Korngrynskorven är en syrlig korv med korngryn och kött. Rökt med alspån på traditionellt sätt. Korven med mungbönor är mer örtig, och även den är rökt på alspån.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.