Annons

Svårt med tajmingen? Så grillar du för att allt ska bli färdigt samtidigt

Kött, fågel, fisk, grönsaker – vad ska man grilla först? Och vad går fortast att grilla? Vi ger dig svaret så du slipper ha en rå kycklingbit, överstekt ryggbiff och sotiga grönsaker vid middagsbordet.

Thowe Wagner Larsson

Vad ska grillas när om man vill grilla flera olika typer av mat? (Foto: IBL/Shutterstock)


Alla som någon gång har varit ansvariga för grillen när ett sällskap önskar olika typer av mat vet hur svårt det kan vara att få till varje önskemål. Risken är stor att vissa råvaror ligger för länge på grillen och blir torra eller att de läggs på för sent och istället fortfarande är råa när resten är klart.

Annons

Vi frågade Niklas Odin som är köttmästare på restaurangen Vassa Eggen i Stockholm om råd.

Vad ska grillas när om man vill grilla flera olika typer av mat? (Foto: IBL/Shutterstock)

– På Vassa Eggen där jag jobbar använder vi oss av en Jospergrill som är en kombinerad grill och ugn. Vi brukar stoppa in fågeln i ugnen på kvällen och låta den grillas långsamt under natten tills vi kommer på morgonen.

Gilla Cafe.se på Facebook

Att låta fågel, som kycklingfilé, grillas långsamt är ett smidigt sätt för att behålla köttsaften och smaken. Lägg gärna på fågeln på grillen tidigare än resterande råvaror och låt den grillas indirekt under en längre tid.

Niklas tips om vad som ska läggas på grillen först:

1. Fågel

2. Nötkött

3. Vissa grönsaker som ska grillas på hög värme (som paprika och sparris)

4. Fisk

5. Grönsaker som är späda (som tomater och champinjoner)

Den här listan är en enkel måttstock men skillnader som tjocklek kan givetvis spela roll för hur lång tid de olika råvarorna tar att grilla.

Smaklig sommar!

Om du misslyckas kapitalt ändå, så hittar du restaurang Vassa Eggen här.

 

Allt du behöver för att lyckas vid grillen 2017!

Indirekt grillning spås bli sommarens trend – här är 4 olika tekniker

Knepen för att lyckas med köttet för dig som har gasolgrill

Vassa Eggens köksmästare avslöjar hur du får perfekt kött – varje gång

Skillnaden mellan kol och briketter – och när du ska använda vad

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar