Hoppa till innehåll

Är det här årets godaste (chokladfyllda) glassnyhet?

Joel Linde

Bageri Brillo lanserar vad som borde bli sommarens glassuccé: en glasstrut gjord av croissant fylld med chokladsås och italiensk glass.

glasscroissant-brillo

Vi har hört talas om alla möjliga matfusioner, mest kända är kanske semmelwrapen och vulkanpizzan. Från och med i dag, den 11 maj, börjar Taverna Brillo i Stockholm sälja croissantglassen som rimligtvis borde bli en dundersuccé!

– Vad jag känner till har ingen tidigare använt croissanten som glasstrut på det sättet som vi gör. Till skillnad från den italienska varianten där man skär croissanten, eller cornetton som det heter på italienska, på längden blir det här en riktig glasstrut som man kan ta med sig och äta i farten, säger Håkan Johansson, bagarchef på Brillo.

Håkan vann VM i Frankrike 2014 och slog fransmännen på hemmaplan i att baka bäst croissanter, så förhoppningarna är med rätta högt ställda. Just den här croissanten är bakad så att den smältande glassen inte ska läcka igenom.

Hur tror ni det går?

– Blir det stor efterfrågan kanske vi måste införa ett tak så att man inte får handla mer än två glassar per person och gång. Men jag hoppas förstås att det ska räcka till alla som vill ha, säger Håkan.

Croissantglassen säljs på Taverna Brillo i Espressobaren som har ingång från Sturegatan i Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.