Annons
Annons

Våren är här, picknicksäsongen inledd och vi har de tekniska pryltipsen som förgyller festen med musik, grillat, och varmt och kallt att hälla i strupen.

* * *

1. Campingköket som laddar luren

biolite_campstore

BioLite Campstove

Annons

Smart litet campingkök som eldas med kvistar och andra fynd från skogen, och som dessutom omvandlar överflödig värme till ström som gör att du kan ladda prylar via usb-uttaget. Som tillbehör finns en Campinggrill som rymmer fyra burgare och en KettlePot – en kombinerad kastrull och termos som även kan användas som förvaring av campingköket.

Pris: 1 600 kr

 

2. Högtalaren som låter flera dj:a

jbl_charge2_plus

JBL Charge 2+

För musiken finns mängder av smarta alternativ, till exempel senaste utgåvan av JBL:s populära bluetooth-högtalare Charge. Den har 12 timmars batteritid samtidigt som den laddar upp din mobil, och en smart bonusfunktion är att den kan vara ihopkopplad med tre olika enheter samtidigt så att vännerna kan turas om att dj:a utan en massa bök. Vattensäker så till den grad att den kan tvättas av under kranen, och finns i hela åtta olika färger.

Pris: 1 500 kr

 

3. Ölkylen som spelar musik!

caliroots_jamcooler

Jamcooler

Förra sommarens kombinerade kylväska och högtalarsystem såldes i samarbete mellan Caliroots och Norrlands Guld i begränsad upplaga. Nu får man nog leta begagnat, eller beställa direkt från Jamcooler i USA, för att få tag i ett exemplar. Men har du cirka 5 000 kronor över så får du en kylväska som rymmer 75 burkar och dånar ut musik med sina JBL-högtalare på sammanlagt 200 watt.

Pris: från 5 000 kr

 

4. Färsk espresso på stående fot

handpresso_wild_hybrid

Handpresso Wild Hybrid

Handgjord espresso på picknicken – ja tack! Man pumpar upp trycket, som indikeras med en mätare, häller på varmvatten från sin termos, lägger dit en kaffekapsel, och får en perfekt espressoshot.

Pris: 1 300 kr

 

5. Mycket ljud i litet paket

denon_envaya_mini

Denon Envaya Mini

En annan purfärsk trådlös högtalare, och en miniversion av Denon Envaya som vi testade ifjol och som var rätt klumpig. Denna är ju mycket smidigare, stor som en solkrämstub med en längd på 21 centimeter och en vikt på halvkilot. Den har tio timmars batteritid, är vattentålig men inte tät, och finns i svart/blått och vitt/orange.

Pris: 1 000 kr

 

6. Låt solen ladda prylarna

vooni_solcellsladdare

Vooni Deluxe

För att ladda gästernas mobiler under längre picknickar finns också mängder av olika solcellsladdare att ta till. Denna har ett batteri som också kan också förladdas med ström hemma. Sedan kan fyra standardmobiler laddas upp fullt, och att ladda om plattan i solen tar åtta timmar.

Pris: 600 kr

 

7. Bär prylarna med stil

holger-junior

Holger Junior

Lägger du tekniska prylar i picnic-korgen ber du om trubbel, kommer fram med trassliga sladdar i det mest lindriga fallet, eller bluetooth-högtalaren full med kaffe och majonnäs i det värsta. Använd en snygg prylväska som denna från svenska designern Johan Tunebjer. Rymmer i sitt minsta utförande en surfplatta och lite andra småprylar, men finns också för datorer och i ryggsäcksvariant.

Pris: 1 200 kr

 

8. Armékniv i kreditkortsformat

victorinox_swisscard

Victorinox SwissCard Lite

Schweizisk armékniv i kreditkortsformat med brevsprättare, sax, förstoringsglas, fyra skruvmejslar, pincett, penna, linjal och LED-lampa. Har du ingen vanlig korkskruv måste du dock skaffa någon av Victoriniox mer traditionella arméknivar. Finns i rött, blått och grått.

Pris: 280 kr

 

9. Uppkopplade fotbollen

Adidas_miCoach

Adidas miCoach

En uppkopplad fotboll som släpptes i samband med fjolårets VM, och nu blivit nästan tusenlappen billigare. Den pratar med en iPhone-app för att rapportera data om dina skott, och dessa kan sedan jämföras med kompisarna – eller världens superskyttar. Kan givetvis även kickas runt helt kravlöst.

Pris: 1 890 kr

 

10. Burkhögtalaren med ny design

ue_boom_craeola

Logitech UE Boom, Safe Haven Edition

Modern klassiker bland de trådlösa högtalarna, som ständigt släpps i nya designer. Den senaste av graffitimålaren Greg ”Craola” Simkins. Den ölburksstora högtalaren tillhör de allra bästa i pris- och storleksklassen, med bra spridning av ljudet och upp till hela 15 timmars batteritid.

Pris: 1 900 kr

 

11. Lyxigaste picknick-korgen

ascot_picnic_basket

Fortnum & Mason, Ascot Picnic Basket

För dig som vill ta i ordentligt när det gäller själva korgen finns denna snobbiga engelska variant med porslin, bestick, termos, glas och tillbehör samt servetter och dukar i royal blue eller bottle green. (OBS! Ej uppkopplad!)

Pris: från 4 400 kr

* * *

Läs mer:

Apple Watch släpps i en lyxig guldvariant – och den är rätt så dyr

7 anledningar till att det fortfarande är för tidigt att ha en picknick

21 supersmarta prylar som gör din träning mycket roligare

Annons

Dela (15)
Tweeta



Laddar