Annons
Annons

traningsprylar-start

Coola klockor, tänkande tröjor och en app full av… zombies? Café väljer 21 tekniska prylar som hjälper dig att förbättra din fysik.

***

traningsprylar-breffo

Fäste med fast grepp 

Breffo Camera Tripod
Pris: 210 kr

Har du en actionsportkamera typ Go Pro är detta ett prioriterat tillbehör – ett åttaarmat tripodstativ som fäster så mycket säkrare och flexiblare än ett standardstativ. Extra mycket värt om du vill filma till exempel downhill-
cykling eller windsurfing.

Annons

traningsprylar-babolat

Tennisracket som vässar dina slag

Babolat Play
Pris: 2 800 kr

Uppkopplat racket från proffsmärket Babolat som registrerar allt du behöver veta om din tennis (slagfrekvens, slagtyp, forehand/backhand, första-/andraserve, racketkraft) och visar det via en app på din smartphone- eller surfplatteskärm. Sjukt kul analysverktyg på ett i sig briljant tennisracket. Tyska stjärnan Julia Görges spelade med en Babolat Play när hon nådde 
mixed-finalen i Franska öppna 2014.

traningsprylar-garmin

Sportarmband som håller länge

Garmin VivoFit
Pris: 700 kr

Bäst med det här sport-armbandet är att batteriet räcker i uppåt ett år, jämfört med många konkurrenters som måste laddas varje vecka. Dessutom är det lätt att byta batteri själv. Synkar perfekt med det mesta, från Mac och Android till andra Garmingrejer som Forerunner och de bästa träningsapparna som MyFitness-Pal. Innan köp, kolla gärna på den nyare VivoSmart också. Men VivoFit är klart snyggare…

traningsprylar-apple-watch

Apple kliver in på banan

Apple Watch
Pris: Från 3 000 kr

Sist ut, men coolast och åtråvärdast. Med Apple Watch är det eviga Android vs iOS-slagfältet vidgat till att omfatta även smartklockor. För Iphone-ägare är det suveränt att slippa gå över ån efter vatten: nu kan man använda alla tränings- och hälsoappar i iOS direkt på handleden. Apple Watch finns i lyxsmyckeutföranden men det är sportdesignen som bör bli storsäljarmodellen. Ska bli spännande att följa utvecklingen av appar det närmaste året!

traningsprylar-samsung

Bekväma hörlurar

Samsung Gear Circle
Pris: 800 kr

Först tänkte jag tipsa om min favorit bland sport-in-ears, de supertajta Pioneer SE-D10E, men de hade utgått. Det betydde att jag lyckligtvis upptäckte Samsungs nya bluetoothlur med trendig wearable-känsla: när man inte använder dem är de ett halsband men lurarna kan lösgöras med ett enkelt snäpp och sättas tillbaka in i öronen. Riktigt smarta och samtidigt väldigt bekväma.

traningsprylar-ipunch

Hur hårt kan du slå?

Ipunch MMA-handskar
Pris: 1 200 kr

Tech-handske för boxercise och MMA-träning – insydda sensorer mäter av hur snabbt och hårt du slår, och skickar data via bluetooth till en smartphoneapp som hjälper dig att öka kvaliteten i träningspassen. De första 150 paren sålde snabbt slut för 139 dollar, nästa batch säljs nu för 149 dollar via ipunch.com.

traningsprylar-runtastic

Bästa appen för avståndsmätning

Runtastic PRO
Pris: 38 kr (iOS/Android)

Det första man fastnar för med denna lite mer påkostade tränings-app är avståndsmätningen direkt på kartan – grymt kul vare sig man löptränar, paddlar kanot eller fjällvandrar. Och med en snabb swipe får man upp en mängd infotabeller om balans mellan höger och vänster ben, 
hastighet, tempo och höjdskillnad.

traningsprylar-jabra

Tåliga lättviktslurar

Jabra Sport Pulse Wireless
Pris: 1 800 kr

Hörsnäckor, handsfree och pulsmätare i ett, med vikten av blott 16 gram. Som alltid med Jabra numera är valen av innovativa hightechmaterial perfekta – tåligare in-ears finns inte på marknaden.

traningsprylar-fitbug

Pulsmätaren som alltid följer med

Fitbug Orb
Pris: 600 kr

Smart liten hälso- och aktivitetsmätare som kan bäras nästan var som helst på kroppen (även runt handleden som en klocka). Mäter praktiskt taget allt från puls och steg till 
kalorier och sömnkvalitet.

traningsprylar-strava

App för alla vinnarskallar

Strava
Pris: Gratis 
(iOS/Android)

Strava är träningsappen för tävlingsfreaks som blev en stor hit i Sverige 2013. Nu har den kommit i en kraftigt förbättrad version. Bygger på att man lägger upp passen som en tävling, antingen mot sig själv eller andra Strava-användare. Appen tvingar dig på ett lika effektivt som kul sätt att krama det där lilla extra ur varje löp- eller cykelpass.

traningsprylar-myfitnesspal

Populär träningskompis

MyFitnessPal
Pris: Gratis 
(iOS/Android)

Superetablerad och mångas favoritapp i det allmänna fitnessfacket – kartlägger träning och mäter kalorier (utifrån en briljant databas för kost och näring). Det suveräna gränssnittet är nästan lika beroendeframkallande som själva träningen.

traningsprylar-fitbit

Synka vågen med din mobil

Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scale
Pris: 949 kr

Senaste generationen av smarta personvågar har blivit ännu lite mer exakta när det gäller vikt, BMI och kroppsfettsprocent. Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scale synkar dessutom sömlöst mot en gratis Iphone-app så du kan hålla koll på dina 
framsteg. Fixar att hålla viktkoll på upp till 
sju personer så hela familjen kan vara med.

traningsprylar-ralph-lauren-tech

Raffes träningströja

Ralph Lauren Polo Tech Shirt
Pris: Ej fastställt

Under året lanserar Ralph Lauren sin nya wearable-kompressionströja med insydda sensorer som mäter hjärtfrekvens och rörelse och kopplar upp till din smartphone via en liten bluetoothbox (som tas bort från 
tröjan vid tvätt). Passformen är supertajt för att ge säkra värden. Rena techmärken som Sensoria och Hexoskin har hunnit före men Ralph Lauren är första fashionspelare med en sensorisk techtröja – lite som Apple Watch gentemot en Pebble.

traningsprylar-tomtom

Tydligaste pulsklockan

TomTom Multisport Cardio
Pris: 2 690 kr

Pulsbandens tid är förbi! GPS-proffsen som Garmin och TomTom var tidiga med smidiga pulsklockor och TomToms är bäst där det gäller som mest: display och batteritid. Vattentät, snygg och med perfekt passform på handleden gör att mätvärdena blir exakta. Synkar dock endast mot iOS, inte Android.

traningsprylar-oakley

Framtidens goggles

Oakley Airwave 1.5
Pris: 7 000 kr

Mäter fart, höjd och vertikal i 
realtid, analyserar hopp, har GPS som även håller koll på dina kompisar, lirar musik, och funkar som telefon… Oakleys senaste wearable-goggles är lika mycket science fiction som här och nu.

traningsprylar-hexoskin

Tekniska 
träningskläder

Hexoskin
Pris: 3 000 kr

Hexoskins träningströjor och linnen har blivit en hit på den amerikanska ”wearable”-
marknaden, mycket tack vare draghjälpen från NASA och militären som använder dessa plagg. Anledningen är den höga träffsäkerheten och materialstandarden. Mäter såväl andning och syreupptagning som puls och hjärtåterhämtning. Plaggen finns i en mängd olika varianter och paketpriser.

traningsprylar-sensoria

Smartstrumpor

Sensoria Fitness Socks
Pris: 1 200 kr

Smarta sportstrumpor i synk med träningsappen via ett superlätt ankelband – mycket bättre än att ha aktivitetsmätaren (steg, löpteknik, tryck, distans, stigning, kalorier) i telefonen eller runt handleden om du redan har en annan klocka. Extra tvåpack med strumpor kostar 380 kr.

traningsprylar-samsung-klocka

Håll ett öga på pulsen

LG G Watch R
Pris: 2 590 kr

Smartklocka i klassisk boettdesign, men med hårdvara och responstid som från en smartphone. Dessutom är batteritiden imponerande bra. Kombinera den inbyggda pulsmätaren med Google Fit-appen och du har en lika snygg som prisvärd träningsklocka.

traningsprylar-lg-klocka

Suveränt smidig sportklocka

Samsung Gear S
Pris: 3 590 kr

Sportsmartklocka i elitklass med några fördelar gentemot Apple Watch: den har ett eget sim-kort och kan användas fristående från smartphone (men kräver aktivering och appnedladdning via Samsungmobil). Lätt, smidig och väldesignad med ett suveränt app-
utbud. Men bäst är ändå att kunna ringa och messa direkt från handleden.

traningsprylar-zombierun

Spring ikapp med zombies!

Zombies, Run! 3
Pris: 28 kr

Lika galen som kul 
löpträningsapp som förvandlar din tur längs tråksträckan eller på löpbandet till ett actionpackat zombiespel. Kör en playlist med bra musik så bryter appen in med fejkade news-alerts om zombieapokalypsen du hamnat i… 40 stories medföljer, ytterligare 120 kan köpas till efterhand.

traningsprylar-cyclemeter

Säkert val för dig som cyklar

Cyclemeter
Pris: Gratis (iOS)

Bästa cykelappen kart-lägger din cykelträning i detalj och är stensäker på allt, från precisionen i datainsamlandet till mängden användningsområden. Har också one-touch-lägen för bland annat löpträning och längdskidåkning.

* * *

Läs mer!

Daniel Lindström: Så kommer du igång med löpningen i vår 

Stor guide: Så här väljer du skor som passar just dig och din löpstil

Löpargurun Markus Torgeby: ”Jag bodde i en kåta i Jämtland i fyra år”

Annons

Dela (7)
TweetaLaddar