Hoppa till innehåll

Modechef Daniel Lindström tipsar om de 5 bästa tröjorna i höst och vinter

Joakim Almén

Vi fortsätter att tipsa om de snyggaste kläderna för hösten och vintern. Nu har turen kommit till tröjorna – modechef Daniel Lindström väljer 5 favorittröjor för hösten.

Daniel-Lindstrom_trojor
Daniel Lindström.

Hösten är primetime för oss som älskar mode och kläder. Vi har tidigare, bland annat, tipsat om höstens bästa rockar, skor, skönaste ytterplagg och vilken längd du bör ha på rocken. Nu är det dags för tröjorna! Cafés modechef Daniel Lindström väljer ut favoriter från Filippa K, Whyred, Tiger och J.Lindeberg.

Kokadulltroja-Filippa-K

1. Kokad ullhoodie från Filippa K

– Den här ulltröjan från Filippa K är så hårt kokad att den blir vattenavstötande och vindtät. Även om det börjar bli riktigt kallt kan du teoretiskt använda tröjan som ett ytterplagg, vilket är det häftiga. Det är också superfint att ha den här under en skepparjacka eller rock. Ett fantastiskt plagg, säger Daniel Lindström.

Shiny-tigertroja

2. Glänsande ull- och mohairtröja från Tiger.

– Den här tröjan är en mix av olika material – ull och mohair – vilket gör att den blir lite glittrig och får shine. Den här tycker jag ser lyxig ut och tröjan blir väldigt fin till ett par kostymbyxor. Sen är ju grått en färg som alltid funkar, det är snyggt.

Polo-Whyred

3. Vinröd polotröja från Whyred

– Den här polotröjan är gjord av merinoull vilket är det bästa materialet om du ska ha polotröja under kavaj. Välj gärna en stark färg när du köper polotröja, varför inte vinrött? När man köper en polotröja tycker jag inte att den ska vara alltför tjock. Det beror såklart på hur man ska använda den, men ska du ha den under kavaj ska den inte vara för tjock.

J.Lindeberg-hybridtroja

4. Hybridtröja från J.Lindeberg

– En hybrid mellan tröja, en kofta och en jacka. Det är just det som är grejen. Det här gillar jag för att det är en tröja som är mittemellan. Den är roligare än en vanlig kofta, just för att den blir en form av bomberjacka. Du kommer inte gå med den ute, inte nu i alla fall. Sen har den här tröjan mixen mellan dressad och sport. Den här är rätt sportig, men funkar till kostymbyxor.

Kortarmad-troja-Filippa-K

5.     Stickad kortärmad tröja från Filippa K

– Jag har en sån här också, fast svart. Den här har jag gått i varenda dag i två veckor – jag gillar den så otroligt mycket. Just för att det är en kortärmad tröja. Det känns kul och nytt. När man har en långärmad tunn tröja under eller en skjorta blir det väldigt elegant. Hade jag bara haft den här och inget under hade det sett lite konstigt ut. Tipset är att köpa en storlek större än normalt – den här ska absolut inte sitta tajt. Den ska vara stor så att du kan någonting under.

Här hittar du fler av våra modetips inför hösten

7 snyggaste stilarna i höstens hetaste färg – beiget

Rätt längd på rocken i höst och vinter

Höstens 5 skönaste ytterplagg

Höstens 15 mest hajpade svenska plagg 

10 snyggaste rockarna i höst

5 snyggaste skorna i höst – modechefen tipsar

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.