7 frågor vi ställer oss efter att ha sett nya Game of Thrones-trailern

cafevik  |  Publicerad 2015-02-02 09:10  |  Lästid: 3 minuter
start_got

Den första trailern till den femte säsongen av Game Of Thrones ligger ute nu. Vi kan knappt bärga oss – samtidigt som frågorna över vad som egentligen kommer hända hopar sig. Här är 5 saker vi kommer fundera över fram till premiären!

* * *

 

Vad väntar i Braavos för Arya Stark?

arya_stark

Vår favorit – sist vi såg henne gav hon sig iväg på en båt mot Braavos. Kommer hon rentav att hitta Jaqen H'ghar som hjälpte henne ur Harrenhal, bytte skepnad och försvann, eller vad finns det för äventyr som väntar den unga hjältinna?

Når Daenerys Targaryen Westeros?

daenerys

Är det här säsongen hon når Westeros? Och framförallt, hur stora är hennes drakar nu? Senast vi såg dem var de ju instängda bakom lås och bom.

Vad har ”Littlefinger” för planer i rullning?

baelish_stark

Petyr "Littlefinger" Baelish har haft ett litet finger med i varenda grej som hänt i de tidigare säsongerna. Nu har han hjälpt Sansa ur huvudstaden, och vi undrar hur mycket han kommer att ligga bakom den här säsongen.

På vilken sida står Jon Snow?

jon_snow

Den tvålfagre Jon Snow har fått se en hel del hemskheter på andra sidan muren. Av trailern att döma verkar han leda ett gäng wildlings och det ska bli spännande och se vilken vändning Jon Snows äventyr tar i den femte säsongen.

Hur kommer det gå i Stannis jakt på tronen?

stannis_baratheon

Han fick inget utrymme i trailern, men vi kan inte låta bli att undra hur det kommer gå för honom och hans nyköpta armé och jakten på att ta över tronen.

Varför är Jorah Mormont i något slags gladiatorspel?

jorah_mormont

Jorah vart utslängd av Daenerys efter att ha spionerat på henne åt Varys. Och nu står han i någon slags gladiator-fight. Vi vill veta mer!

Vilka planer smider Tyrion och Varys?

tyrion_lannister

Varys hjälpte smuggla ut Tyrion från King's landning. Men vart har de tagit vägen? Tyrion verkar ha anammat någon slags piratstil, med helskägg och vad som ser ut att vara en flaska rom nära till hands. Hur som helst vill vi se mer av vår favoritdvärg.

Den 12 april sänds det första avsnittet av säsongen på HBO. Börja ladda redan nu genom att se trailern du också!

Henrik Malmberg

* * *

Läs också!

Malou pratade om bajs – det blev för mycket för de här personerna

Okände svenskens modesuccé på Instagram – har över en miljon följare

Yung Lean släpper en ny video – måste vara den billigaste någonsin

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 20:26