Annons
Annons

makonnenmagisisland

Äntligen helg! Här är 5 låtar du borde lyssna på genast: D’Angelos 14 års-alster, fantastisk drömpop från Kanada och årets stora rapsensation.

* * *
 

1. D’Angelo – Sugah Daddy

D’Angelo har, enligt uppgift, arbetat på sin uppföljare till det hyllade albumet Voodoo i fjorton år, och i veckan kom resultatet. Som en blixt från klar decemberhimmel släppte Virginia-sonen Black Messiah. En triumf givetvis, inte bara för att D’Angelo lyckats färdigställa albumet utan även för att han lyckats med konststycket att få det att låta bra. Riktigt bra. Ett smakprov finns ovan, hela albumet finns att streama via Spotify.

Annons

 

2. Purity Ring – Push Pull

Den kanadensiska drömpopduon Purity Ring är på gång med nytt. Efter det härliga debutalbumet Shrines för två år kom nyligen ett första nytt spår. Det heter Push Pull och låter friskt, härligt, klädsamt och alldeles lagom fluffigt. När nya albumet släpps är fortfarande oklart men man kan alltid hoppas på 2015.

 

3. iLoveMakonnen – Swerve

iLoveMakonnen är onekligen en av 2014 års största rapsensationer. I och med att hans Tuesday remixades av Drake och blev en superhit har Atlanta-rapparen gått från att vara en ledsen kille på kammaren till att bli en ledsen kille på topplistorna. Snart släpps uppföljaren till Makonnens fantastiska debut-EP och första låten från kommande släppet heter Swerve och är producerat av ingen mindre än Mike WiLL Made It.

 

4. Magic Island – Wasted Dawn

Emma Czerny är det senaste undret att upptäckas av musikbloggar från musikcommunityt Bandcamp. Hon gör försiktig lo-fi-pop med eskapistiska förtecken under namnet Magic Island och låter smått fantastisk. Med mycket dist och delay spinner hon ljudmattor av vackert vemod och melodier med lika mycket rymd som känslor. Hennes första EP släpps i början av februari.

 

5. Chief Keef x Kanye West – Nobody

Första gången Chief Keef och Kanye West samarbetade var det mest i form av att Kanye West tog beatet till Chief Keefs I Don’t Like, slängde på några verser av sig själv och sina kompisar och släppte på samarbetsskivan G.O.O.D. Music. Det kändes, i ärlighetens namn, lite trist och lite billigt. Det gör däremot inte Kanye och Keefs nya samarbete. Låten heter Nodody och är en rätt känslosam historia där de två Chicago-bördiga rapparna fläker ut sig på klassiskt ballad-vis.

 

Tobias Norström

* * *

Mer musik!

Countrystjärnan drabbades av Alzheimers – hans sista låt är tårdrypande

5 låtar du borde lyssna på genast: ny hiphop, ambient och en grym Taylor Swift-mashup!

Emil Persson: ”Jag älskar Spice Girls och E-type – på riktigt”

”Kriminalvården förbjöd mig att spela in musik”: Sebbe Staxx om vägen från cellen till scenen

Amanda Jenssens GES-cover var både väntad och medioker

 

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar