Annons
Annons

carrie-pain

Tagga inför helgen med rätt soundtrack! Cafés musik- och nöjesskribent Tobias Norström tipsar om en sjukt bra raptrio, amerikansk folksång och Göteborgs tonsäkraste singer-songwriter.

* * *

 1. Migos – Hit Em

Annons

Den kanadensiske rapparen Drake har de senaste månaderna börjat leka skivbolagsmogul genom att signa fantastiska ILoveMakonen Atlanta-bördiga raptrion Migos. Nyligen släppte Migos sitt första mixtape, ett styrkebesked som bänkar mer än Drake någonsin lagt på skivstången.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

2. T-Pain – Stoicville

För några veckor sedan spreds en video där rapparen/r&b-sångaren T-Pain sjöng utan sin karaktäristiska autotune. Alla häpnade över värmen och styrkan i hans röst (när det i själva verket mest var ett helt okej framträdande). Hur följer T-Pain upp detta? Genom att ge ut ny musik utan i samma anda såklart. Första spåret från kommande albumet Stoicville är en uppriktig bekännelselåt med samma titel. Styrka är det nya svart.

 

3. Jessica Pratt – Back, Baby

En av de låtar jag spelat mest den senaste månaden är det amerikanska folkmusikundret Jessica Prats senaste låt Back, Baby. Det är en lågmäld, försiktig liten låt som på ett perfekt sätt stöttar upp den där kylan som breder ut sig i bröstet i novembertider med ett lätt bossa-tonat gitarrkompo.

 

4. José González – Every Age

Den första nya låten från Göteborgs tonsäkraste singer-songwriter José González heter Every Age. Det är kan hända en något banal historia rent textmässigt, med motiv om att göra jorden till en bättre plats. Men det balanserar låten även upp med två fantastiska beståndsdelar: en perfekt låtstruktur med försiktigt frambultande gitarrmelodi, och José González fantastiska stämma.

 

5. Carrie Underwood – Something in the water

Taylor Swift har med sitt senaste album i princip helt övergivit sina countryrötter. I det musikaliska tomrummet har jag flytt in i Carrie Underwoods musik. Och som en skänk från ovan gav Underwood nyligen ut en helt fantastisk ny singel med just förtecken från ovan i form av gospelkörer som sveper in med strofer ur Amazing Grace och lyriska teman om vikten av att tro. Amerikanskt så det osar stekfett på absolut bästa vis.

 

Tobias Norström

* * *

Mer musik:

5 låtar du borde lyssna på genast: ny hiphop, ambient och en grym Taylor Swift-mashup!

Emil Persson: ”Jag älskar Spice Girls och E-type – på riktigt”

”Kriminalvården förbjöd mig att spela in musik”: Sebbe Staxx om vägen från cellen till scenen

Amanda Jenssens GES-cover var både väntad och medioker

 

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar