Hoppa till innehåll

5 coola scener från Planet Earth 2 du måste se

Anaïs González Cruz

Varje dag är en kamp för överlevnad i världens tuffaste miljöer. Ett snedsteg – och du är någons middag. Planet Earth 2 har lockat miljoner tittare med sina dramatiska scener från djurriket och toppar nu IMDb:s lista över de bästa tv-serierna.

Planet Earth 2 har fått oss att bita på naglarna av nervositet och klår enkelt de mest actionspäckade rullarna på vita duken. Här är några av de sjukaste ögonblicken från en av årets bästa tv-upplevelser.

Giraffjakten – Avsnitt 4

Giraffer står vanligtvis inte på lejonens meny – och det finns en anledning till det. En välriktad spark från giraffen kan leda till döden, men efter dagar av svält i den afrikanska Namiböknen är lejonen desperata.

https://youtu.be/h2mPcTUPoIs?t=32s

Jaguarmiddagen – Avsnitt 3

När en jaguar dyker upp på strandbanken djupt inne i Brasiliens djungel skingras djuren snabbt. Och de har all anledning att vara rädda. Med sina 135 kilo och det starkaste bettet av alla kattdjur kan den här hanen fånga nästintill vilka byten som helst. Till och med en kajman.

https://youtube.com/watch?v=q9GtXjn8X9g

Klippracet – Avsnitt 2

Den nubiska stenbocken lever hela sitt liv på den arabiska halvöns klippor. Och ungarna måste snabbt lära sig att hitta fotfästet på upp till 1 000 meters höjd. Att trampa snett innebär en säker död – och ett skrovmål åt de hungriga rävarna.

Örnfighten – Avsnitt 2

Konkurrensen om föda är stenhård under den långa, karga vintern i Alperna. Kungsörnen har hittat ett byte, men kan inte direkt räkna med att få behålla det själv när en annan, större örn gör entré.

Ormanfallet – Avsnitt 1

Leguanerna har precis kläckts på ön Fernandina, men deras liv är redan i livsfara. Bland stenarna lurar nämligen mängder av ormar som bara väntar på en munsbit. Anstormningen som följer är seriens överlägset läskigaste scen – och en ren mardröm för alla ormrädda.

Mer om nya Planet Earth:

Nu kan du se Planet Earth 2 i Sverige – lagligt och gratis

9 platta saker du har tänkt när du tittat på Planet Earth

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.