Hoppa till innehåll

6 saker inte ens Paradise Hotel-hatare kan låta bli att älska med Paradise Hotel

Johan Hurtig Wagrell

Visst, vi tycker inte heller om skräpig reality-tv. Vi kanske tycker allra minst om Paradise Hotel, med sina deltagare som pratar svengelska, som spelar spelet, som är alldeles, alldeles… underbara. Här är sex saker som även den mest hårdhudade PH-hataren måste uppskatta. Läs också! 10 saker bara du som kollar på Paradise Hotel förstår De … Continued

Visst, vi tycker inte heller om skräpig reality-tv. Vi kanske tycker allra minst om Paradise Hotel, med sina deltagare som pratar svengelska, som spelar spelet, som är alldeles, alldeles… underbara. Här är sex saker som även den mest hårdhudade PH-hataren måste uppskatta.

Läs också! 10 saker bara du som kollar på Paradise Hotel förstår

De 10 bästa ögonblicken (hittills) i årets Paradise Hotel

7 roligaste Twitter-reaktionerna på att Systembolaget stoppar Fireball

* * *

1. Hur Smail spelar spelet

Varje gång det kommer en ny deltagare till hotellet tar det bara några minuter innan det är dags för obligatoriskt introduktionssamtal med Smail: vad gäller, vem kan man lita på, hur funkar allt? Bara du lyder Smail så ska du se att det går bra…

2. Ylvas svengelska

We fattar inte riktigt why she talks like that men det finns säkert en explanation you know. Vi kommer find out… how do you say in Swedish… till slut.

3. Klippbilderna bakom deltagarna

Det är någon redigerare med riktig fingertoppskänsla som lägger in de där klippen bakom deltagarnas intervjuer. Favoriten är när någon försöker mörka att det legats, ”nä vi låg mest och myste” – givetvis ackompanjerat av bilder på guppande lakan.

4. De framhetsade och ihopklippta citaten

Ni vet när deltagarna sitter och pratar in i kameran, den så kallade synken, och det liksom hoppar till? Det är för att det klippts bort massa tråkigt resonerande så att bara det spetsiga och vassa ska vara kvar. Och hur deltagarna avslutar varje synk med en lite punchig mening – typ ”alltså, jag HATAR verkligen honom!”. Då har det suttit en inslagsproducent och fiskat: ”okej, kan du säga något starkt också, kan man säga att du hatar honom kanske?” När du väl börjar kan du inte sluta tänka på vad som sagts men klippts bort.

5. Rädslan för den tankeläsande trollkarlen

Ervin kom in i huset, bjöd på lite magi och satte TOTAL skräck i resten av hotellet. Men sen när innebär några korttrick att man också kan läsa tankar?

6. Att producenten alltid vinner

Det spelar ingen roll hur mycket deltagarna planerar, paktar och bildar allianser. Det spelar ingen roll hur de räknar på vem som kommer in i hotellet härnäst, eller om det är en tjej eller kille som ska åka ut nästa gång. Det kvittar vem som vinner immunitet och vem som är falsk.

För produktionsteamet är ju enväldig härskare. Och de ser och hör precis allt.

Paktar de mot en deltagare vi vill ha? Hitta på en immunitet. Åkte fel deltagare ut? In me hen igen bara! Hitta på nya orimliga regler hejvilt. Det är uppenbarligen bara en sak som spelar roll: Gör du ”bra tv” så får du vara kvar.

Men det vi älskar är att detta verkar ha gått deltagarna helt förbi.

* * *

Mer roligt:

8 fantastiska klipp du inte fick se i dokumentären om Zlatan

Efter Carl Philips succé i Hellenius hörna – här är 5 andra tv-program vi vill se prinsen i!

Följer DU Sveriges roligaste konto på Instagram?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.