Hoppa till innehåll

7 saker du inte får missa på tv i veckan

Tobias Norström

Idolfinalen, Captain America och Leif GW Persson… Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans största tv-stunder. * * * 1. Idolfinalen (TV4, fredag 20:00) I år står striden mellan Lisa Ajax och Mollie Lindén – och det lär bli en tuff avslutning på en säsong med rekordmånga sökande. Finalen sker under en storslagen ceremoni i … Continued

idol-final-leif-gw-persson-tv

Idolfinalen, Captain America och Leif GW Persson… Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans största tv-stunder.

* * *

idolfinal

1. Idolfinalen

(TV4, fredag 20:00)

I år står striden mellan Lisa Ajax och Mollie Lindén – och det lär bli en tuff avslutning på en säsong med rekordmånga sökande. Finalen sker under en storslagen ceremoni i Globen, själv håller jag på Lisa Ajax.

veckansbrott

2. Veckans brott

(SVT1, tisdag 21:00)

När man ser Veckans brott är det med förhoppningen att Leif GW Persson blir sur på något, alternativt att man blir serverad en riktigt gripande historia. På tisdag är chansen stor att vi får både och när professorn tar sig an brott som begås mot äldre.

theimposter

3. The Imposter

(SVT1, tisdag 22:00)

En familj i Texas förlorar sin 16-årige son, efter tre år återfinns han på andra sidan jorden. Eller är det verkligen han? I dokumentären The Imposter berättar fransmannen Frédéric Bourdin om hur han lyckas grundlura både familjen och myndigheterna att han var den de letade efter.

scumenkarleks

4. SCUM – En kärleksförklaring

(Streama på SVT Play)

När dramatikern Andrea Edwards satte upp Valerie Solans SCUM-manifestet för några år sedan uppstod ramaskri. Edwards mordhotades, pjäsen framfördes under polisbevakning och män över hela kultursverige surade. I SCUM – En kärleksförklaring söker Edwards upp dessa män för att ta reda på varför de ville stoppa en pjäs de aldrig sett. Styrka utlovas!

indiegamethemovie

5. Indie Game: The Movie

(Streama via Netflix)

Denna lilla pärla till dokumentär om spelvärldens perfiera delar är inget annat än sann populärkulturvärme i vintermörkret. Se den nu innan den försvinner från Netflix.

taxi

6. Taxi

(Streama på SVT Flow)

Komediserien Taxi är ett utmärkt exempel på när format-tv möter webbdistribution. Konceptet: i tio minuter långa avsnitt träffar vi olika par som samtalar i baksätet på en taxi. Vi lär känna dem, får en föraning om deras liv och fnissar lite åt borgarklassens diskreta charm. Samtliga roller görs av Jennie Silverhjelm och Anders T Olsson.

captainamericawinter

7. Captain America: The Winter Soldier

(Streama på Viaplay)

I våras hade den andra filmen om Marvels präktigaste superhjälte, Captain America, biopremiär. Det var en rätt härlig uppdatering i jämförelse med den första filmens andra världskriget-kitsch, och även en bra ingång till nästa års The Avengers: Age of Ultron. Nu finns Captain America: The Winter Soldier att streama på Viaplay!

Tobias Norström

* * *

Mer om tv!

De 8 skönaste ögonblicken från tre decennier av På spåret

Ghostbusters-hjälten Dan Aykroyd: ”Kokain var som kaffe för oss”

10 Så mycket bättre-klipp som fortfarande ger oss gåshud – är din favorit med?

”Därför är Vänner fortfarande lika aktuell”: Jan Gradvall hyllar serien som fyller 20 år

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.