7 tecken på att du träffat den rätta

Så vet du om du träffat personen som du vill leva med resten av livet.

Malin Karlberg | Foto Bulls  |  Publicerad 2016-01-13 15:43  |  Lästid: 2 minuter
traffat-den-ratte

1. Det känns annorlunda
Många som träffat sitt livs kärlek berättar att de nästan kände sig lite förvånade när de träffade sin partner för första gången. Det kändes helt enkelt inte på samma sätt som det gjort i tidigare förhållanden. Partnern kanske inte ens motsvarade bilden av den person de trodde att de ville träffa, ändå kändes det helt rätt.

2. Du känner dig nyfiken
Förutom en fysisk attraktion finns också en stark nyfikenhet kring vem personen du träffat är. Du vill lära känna din nya partner på djupet och finner honom eller henne oerhört fascinerande.

3. Du vågar vara dig själv
Ett tydligt tecken på att du träffat rätt är att du kan vara dig själv. Du känner inte att du behöver låtsas vara någon annan eller visa upp en perfekt yta.

Relaterad läsning: 9 vanor du bara ser hos riktigt lyckliga par > 

4. Du känner dig levande

Parterapeuten Randi Gunther berättar att par som träffat sin själsfrände brukar vittna om att de kände en adrenalinboost när de träffade sin partner. De fylldes av energi och kände sig mer levande än tidigare.

5. Du visar dig sårbar
Har du i tidigare relationer spelat spel, försökt att inte visa dig alltför intresserad eller rentav gjort slut för att du trott att du var på väg att bli lämnad? När det handlar om äkta kärlek brukar de flesta släppa på spärrarna och våga visa sig sårbara – det känns helt enkelt som att det är värt att satsa allt på relationen.

6. Du upplever trygghet
Du uppfylls av en övertygelse om att relationen kommer att vara för evigt, det känns helt enkelt självklart att det ska vara ni. Ofta kommer den här känslan väldigt tidigt i relationen – du bara vet.

7. Du känner dig som hemma
Att träffa den rätta känns ofta som att ”komma hem”. Du får en känsla av att du har hittat det du länge letat efter och kan avbryta sökandet.

Källa: Psychology Today. Den här artikeln publicerades ursprungligen på Femina.se.

 

Mer läsning!

5 falska myter om lyckliga par

9 vanor du bara ser hos riktigt lyckliga par

9 hemligheter för ett långt och lyckligt förhållande

7 tecken på att du träffat den rätta

6 saker vi som har ett förhållande avundas dig som är singel

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 17:06