Hoppa till innehåll

8 grymma högtalare som du får plats med i fickan

Daniel Lindström

Ibland känns högtalare både stora och otympliga att ha med sig – läge att satsa på en riktigt liten modell! Här är åtta batteridrivna dator- och mobilhögtalare som du kan stoppa i fickan,  från lyxiga trådlösa med mikrofon för perfekt ljud vid telefonmöten till vattensäkra modeller för den sportige. * * * 1. Coloud Bang En icke-trådlös högtalare … Continued

harman_kardon_esquire_mini

Ibland känns högtalare både stora och otympliga att ha med sig – läge att satsa på en riktigt liten modell! Här är åtta batteridrivna dator- och mobilhögtalare som du kan stoppa i fickan,  från lyxiga trådlösa med mikrofon för perfekt ljud vid telefonmöten till vattensäkra modeller för den sportige.

* * *

1. Coloud Bang

2_coloud_bang

En icke-trådlös högtalare med sladd som kan viras runt den bakre delen för trasselfri transport. Skaffar du flera Coloud Bang kan de kopplas ihop för ett fetare ljud. Batteritiden är åtta timmar och den laddas, likt de andra högtalarna, via usb-sladd.

Pris: från 170 kr.

2. Toshiba TY-WSP52EU

3_toshiba_WSP52EU

Kubformad pyttehögtalare på sju centimeter och två watt, med bluetooth och NFC för enkel trådlös uppkoppling, alternativt med vanlig sladdanslutning. Finns i tre färger, varav valnöten till höger är klart tjusigast. Bra batteritid på upp till 13 timmar (om de spelar på halva volymen).

Pris: 350 kr.

3. JBL Go

1_jbl_go

Det här är en riktigt liten högtalare, med måtten 8 x 7 x 3 centimeter. Den har en kompromisslös design och finns i åtta olika kulörer. Effekten är på tre watt, det finns en mikrofon för att sköta samtal, batteritiden är på fem timmar. Hur ljudet och framför allt spridningen av detsamma blir återstår att se – JBL Go släpps i slutet av mars.

Pris: 300 kr.

4. Harman Kardon Esquire Mini

4_harman_kardon_esquire_mini

En trådlös högtalare riktad till den affärsresande, som lätt kan stoppas i kavajfickan. Lyxigt läder och borstat stål, två mikrofoner för bästa möjliga ljud vid telefonkonferenser, åtta timmars batteritid och usb-port som laddar telefonen under tiden.

Pris: 1 300 kr.

5. Divoom Voombox Travel

5_divoom_voombox_travel

Den här sportiga högtalaren går att hänga upp i en karbinhake. Divoom Voombox Travek Finns i fem svarta varianter och fyra ljusare med silver och pastelliga färger. Tvåtums högtalare och passivt baselement, vattensäker enligt klassen IPX44, och sex timmars batteritid.

Pris: från 270 kr.

6. Nudeaudio Move M

6_nudeaudio_move_m

Vattensäkra, små högtalare som kan stoppas i fickan, hängas upp i duschen och spelar upp till åtta timmar via bluetooth. Finns i vitt/turkost, svart/rött och helsvart utförande.

Pris: från 400 kr.

7. Logitech UE Mini Boom

7_logitech_ue_mini_boom

Den burkformade UE Boom är en av de bästa bluetooth-högtalarna vi testat – men likaledes stryk- och vattentåliga lillasyskonet Mini Boom är inte heller dumt, med speltid på 10 timmar. Skaffar du två kan du tillsammans med en special-app använda dem i stereo.

Pris: 700 kr.

8. Jabra Solemate Mini

8_jabra_solemate_mini

Har två år på nacken men med fallande pris ett alltmer tilltalande alternativ i den mindre klassen. Finns i svart, rött, gult och blått, med en stadig design med gummisula som gör att högtalaren står stadigt.

Enligt Digitalt-bloggens recension med ett ”ganska rikt mellanregister, stark och lite väl skarp diskant”, men ändå ett hyfsat ljud för sin storlek.

Pris: från 600 kr.

Mats Rydström

* * *

Mer teknik!

10 tuffaste ljudnyheterna som släpps under 2015

Stor guide: 5 system som ger dig trådlöst ljud i hela hemmet

Cheap Monday släpper hipster-synth för fickan – så här låter den

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.