Cheap Monday släpper hipster-synth för fickan – så här låter den

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-02-09 19:20  |  Lästid: 2 minuter
cheap_monday_pocket_operator

Cheap Monday och Teenage Engineering släpper tre mikrosynthar som till formatet påminner om miniräknare, kan stoppas i fickan och helt sonika kallas för Pocket Operators.

Dessa hipster-synthar lanserades på mässor nyligen och börjar säljas i butik den 10 februari. Och inom kort lär de sannolikt kunna höras på fester och klubbar (till eventuell förbannelse).

Men de låter bra! Kolla själv vad man kan göra med trummaskinen PO-12 rhythm:

Fröet till samarbetet såddes för några år sedan då Teenage Engineering skulle beställa labbrockar, och då vände sig till Cheap Monday för att få en egen kollektion.

Pocket Operators kostar endast 600 kronor styck, och finns också i två andra modeller: bassynthen PO-14 sub och leadsynthen PO-16 factory – båda med enklare trummaskiner inbyggda.

De kan både programmeras och manipuleras i realtid, med hjälp av enkla knappar och reglage, har inbyggda högtalare samt in- och utgångar med vanlig liten 3,5 millimeterskontakt. De drivs med vanliga batterier och det bästa av allt? De kan användas som (extremt irriterande) väckarklockor. Bra för dig som är helt immun mot mobiltelefonens alarm.

pocket_operator
kouthoofd_back

Jesper Kouthoofd, Teenage Engineering, och Ann-Sofie Back, Cheap Monday.

Mats Rydström

* * *

Mer teknik!

10 mest efterlängtade spelen 2015 – hela listan

11 saker bara vi som älskar Playstation kommer ihåg

Tystnad, ja tack – här är lurarna som rensar bort omgivningens ljud

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 20:32