7 kanonbärs under 13 spänn

Burköl och en frilagd Emil Åreng

Stundtals iklädd TV4:s solutdelande filmrecensent Ronny Svenssons patenterade hawaiiskjorta väljer Cafés alkoholhaltiga dryckesexpert Emil Åreng sina billiga öl-favoriter.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2021-01-22 13:54  |  Lästid: 3 minuter

Några av dessa öl kommer jag recensera som den ytterst karismatiske filmrecensenten Ronny Svensson i Nyhetsmorgon genom att enbart recensera varje öl med superlativ utan något som helst innehåll. Dessa öl kommer vara markerade med RS som att det faktiskt skulle kunna ha sagts av honom. Jag hoppas verkligen inte han tar illa upp men samtidigt så bryr jag mig verkligen inte, lite som hans slängande med solar hit och dit. Jag däremot kommer ha otydliga hockeyreferenser till varenda öl.

1. GULDKÄLLAN –  9:50 KR

Bra, riktigt bra, påminner om något annat jag har druckit någon gång, vet inte riktigt vad, men bra och gör jobbet som en öl ska göra, 3 ljusa lager-solar (RS)

2. ZEUNERTS ORIGINAL – 9:90 KR

Jag tyckte det var väldigt kul att logotypen är en kapsyl, men den sitter på en burk. Oerhört roligt och helt i min smak. 5 solar. (RS)

3. NORRLANDS GULD EXPORT – 11:50 KR

Peter Forsberg, Tomas Holmström, Micke Renberg, Niklas Sundström, Alexander Edler och Jarmo Myllys, de fem första hade inte klarat att vara själv för en stund på hockeyplanen för då hade de troligtvis förlorat, 5 mot 1 är dåliga odds. Däremot Jarmo Myllys hade klarat sig utan problem och det är just så jag känner mig när jag dricker Norrlands, som Jarmo, med eller utan skydd!

4. BREZNAK – 12:90 KR

En klassisk lager från Tjeckien som gör jobbet när man spelar rundpingis under julen (eller andra högtider) Den är inte blaskig på något sätt utan har en bra ton av malten genom första till sista sippen vilket också gör att du kan dricka väldigt många under en hel kväll, typ 15 stycken. Man älskar också att säga BREZNAK oerhört högt då det påminner om en livsfarlig back från Sovjet som sköt stenhårda slagskott i krysset och spottade sen ut alla sina tänder som målgest.

5. DAB – 11:90 KR

Mina barn ”dabbade” och skulle visa mig hur man gjorde detta när vi satt hemma och hade en tysk afton. Jag förstår fortfarande ingenting av det här med ”dabbandet” men kul med armrörelser, jag har inte så många såna förutom när jag HÄVER i mig DAB. 4 solar. Tyskt och inte så svårt. (RS)

6. KUKKO HELLES – 12:90 KR

Kukko betyder självklart tupp på finska, vad annars? Men det är som är så oerhört bra med denna bastuöl är att den håller oerhört hög nivå. Helles är helt enkelt ljus lager men att det låter som en tyskfödd finsk hockeyspelare gör inte saken sämre. Kukko Helles skulle haft en strålande karriär i Elitserien som legendarisk målvakt och avslutat sin karriären i ett division 3 gäng från Lettland. Jag älskar Kukko Helles, både ölen och den fiktiva målvakten.

7. PISTONHEAD KUSTOM LAGER – 12:90 KR

En bra öl som funkar framförallt till grillat (vilken jävla lager passar inte till grillat?) Men var också helt suverän när man försökte komma på ett coolt hockeylagsnamn om några raggare från Sölvesborg skulle dra ihop ett gäng och kalla sig för Sölvesborg Pistonheads, de skulle aldrig nå elitnivå förutom deras lädervästar till jerseys.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-16 14:27