I veckan spelade Blink-182 (med Alien Exist-mannen Tom DeLonge tillbaka på gitarr och sång) på Avicii Arena i Stockholm. Vad har detta med öldrinkar att göra kanske du undrar. Inget, men av Blinks bästa låtar heter Anthem Part Two och en del två är precis vad vi ska ägna hos här i ett par minuter.
Förra veckan blandade nämligen Emil Åreng som vanligt drinkar på svenska råvaror i Youtube-kanalen Café Åreng och den här veckan är en direkt förlängning av förra veckans avsnitt, en del två. Precis som i förra avsnittet blandas det drinkar med öl som en designated player på ingredienslistan, och precis som då är Patrik Hellström från bryggeriet Bryggverket avsnittets ölciceron.
Om du är sugen på att slänga ihop ett par öldrinkar med en smaktouch av isglass hittar du förra veckans recept här.
Den första drinken i det här avsnittet är en svensk variant av klassiska drinken French 75, fast med en champagne-IPA istället för the real deal Champagne.
Drinkrecept: Pang Drink
Du behöver:
40 ml GinGin från Piteå
30 ml Äppelsyra från Sandbergs DrinkLab
15 ml Sockerlag
60 ml BRU-TEAM från Bryggverket
Gör så här:
Skaka alla ingredienser förutom BRU-TEAM. Häll först upp ölen i ett champagneglas och fyll på med innehållet i shakern. Glasen i klippet är från Orrefors.
Den andra drinken är en variant på en Lagerita, fast med två svenska spritersättare till tequilan.
Drinkrecept: L som i LAGERITA
Du behöver:
20 ml Rånäs Brännvin
20 ml Klocktornet FanFar
30 ml Äppelsyra från Sandberg
10 ml Sockerlag
L som i Lager från Bryggrverket
Gör så här:
Ha lite salt på kanten av glaset. Skaka alla ingredienser med is förutom ölen. Toppa med Bryggverkets L som i Lager.