9 Tiktok-recept som kommer rädda dina middagsplaner

Dragspel, möt potatis.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2022-01-11 13:44  |  Lästid: 2 minuter

De senaste åren har för många handlat en hel del om matlagning. Även om många säkert har ägnat pandemin åt att fördjupa sig i emulsioner, maillardtoner och sous videande så har de snabba Tiktok-recepten dominerat ens utforska-flik på Instagram (och kök) under pandemin – av goda skäl.

De virala recepten vilar ofta på två fundament: enkelhet och trygghet. Pålitliga smaker och rätter som tillreds genom mosande och rörande. Nedan följer nio recept som har blivit virala klassiker.

Fetapasta

Den här kan du vid det här laget. Skjutsa in vitlök, körsbärstomater, olivolja och ett block fetaost i ugnen, komplettera med lite kryddor och släng i pasta och njut av en rätt som man inte kan kalla annat än ganska god.

Dragspelspotatis

Förutom en rätt med ett perfekt namn så är dragspelspotatis ett okrångligt sätt att göra snygg potatis. Det enda du behöver är en säck potatis, några träpinnar och en vass kniv.

Pestoägg

En ordentligt sänkt ribba för recept – men idén om att tillaga ägg i pesto slog igenom stort på Tiktok häromåret. En perfekt lunch för den lata älskaren av salt.

Upphottade snabbnudlar

Alla älskar snabbnudlar, alla älskar lyxiga varianter på snabbmat. Alla älskar följaktligen detta. Ett av de mest populära recepten innehåller toppingen ”bagelkrydda”, men du kan med fördel kolla in Cafés Jonas Crambys proffstips på hur du lyxar till snabbnudlarna.

Corn Ribs

Snygg snacksvariant på elotes, grillad majs med ost, kryddor och majonnäs. Använd en vass kniv och akta fingrarna.

Gigi Hadids vodkapasta

När Café intervjuade Sveriges främsta stjärnkock Björn Frantzén så berättade han att hans DM-inkorg fylldes av ilskna italienare när han hade döpt en pastarätt efter fel sorts pasta. Huruvida Gigi Hadid skulle få ett fripass från en kolerisk nonna låter vi vara osagt, men hennes slängiga variant på penne alla vodka har i alla fall gjort succé världen över.

Tortilla Wrap

Det här är kanske en teknik snarare än ett recept: Skär ett snitt i en tortilla, placera olika ingredienser i varje hörn i en slags bastardisering av tallriksmodellen och börja vik ihop. Ett perfekt sätt att komma närmare drömmen om en rätt där var varje tugga är perfekt.

Laxbowl

2021 tog en hel del av oss som vi aldrig kommer få tillbaka, men året gav oss också en del. Till exempel rubriken ”Emily Mariko: Meet the woman behind the salmon rice TikTok” – en sökordsoptimerad skiva samtid. Emily Mariko värmde i alla fall gårdagens ris med en iskub, blandade i lax, soja, majonnäs och avokado, och folk blev som tokiga.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 16:15