Netflix satsar stort på Joel Kinnaman i nya Altered Carbon

Netflix nya storsatsning Altered Carbon med Joel Kinnaman i huvudrollen ser ut som en riktigt mäktig sci-fi-produktion.

Joel Linde | Foto Netflix  |  Publicerad 2018-01-12 16:55  |  Lästid: < 1 minuter

Streaming-jätten Netflix släppte precis den officiella trailern till den kommande storsatsningen Altered Carbon, med Joel Kinnaman i den absoluta huvudrollen.

Serien är baserad på Richard K. Morgans roman med samma namn och den utspelar sig 300 år in i framtiden. Det är en framtid där människors medvetande kan extraheras från kroppen och flyttas över till nya kroppar – för den som har råd. I serien liknas processen vid en orm som ömsar skin.

Joel Kinnaman spelar en elitsoldat vid namn Takeshi Kovacs. Han dödades i ett slag på en annan planet för 250 år sedan, men hans medvetande räddades och flyttades över till Kinnamans elittränade kropp, av en privatperson vid namn Laurens Bancroft. Han behöver Kovacs för att utreda sitt eget mord.

Netflix har satsat stort på Altered Carbon och Kinnaman har tidigare sagt i en intervju att det är "en värld som har en större budget än de tre första säsongerna av Game of Thrones". I pengar innebär det 50-60 miljoner kronor per avsnitt, så de tio första avsnitten har med andra ord kostat drygt en halv miljard att producera.

På premiären den 2 februari får vi veta om det varit värt pengarna.

Förutom Joel Kinnaman ser vi bland annat Antonio Marziale, Kristin Lehman, Chris Conner, Alika Autran, Hiro Kanagawa, Hayley Law och Teach Grant.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:28