Hoppa till innehåll

Arnold Schwarzeneggers spektakulära liv skildras i ny Netflix-dokumentär

Arnold Schwarzenegger.
Joakim Almén

Bodybuilder, Hollywoodstjärna och politiker. Netflix har precis släppt en bombastisk trailer till en dokumentärserie i tre delar om Arnold Schwarzeneggers många olika liv.

Ständigt aktuelle Arnold Schwarzenegger är (ännu) mer aktuell än på länge. I slutet av maj kommer Fubar, en helt ny Netflix-serie med Terminator-skådisen. Lilla julafton för Arne S-beundrare således. Om Fubar innebär lilla julafton för nämnda beundrare innebär 7 juni stora julafton när en dokumentärserie om den forne Mr. Olympias spektakulära liv har premiär på Netflix.

Österrikaren drog till Hollywood som 21-åring har sedan dess levt den amerikanska drömmen. Han vann muskelknuttetävlingen Mr. Olympia hela sju gånger på 1970-talet och befäste sin status som popkultursikon genom ett antal högprofilerade roller i actionfilmer under 1980-talet. 2000-talet har inneburit ytterligare en fas i den numer 75-årige Hollywoodikonens liv. 2003 gav han sig in i politiken och lyckades i sitt första val bli vald till guvernör i Kalifornien.

Musklerna ska fortfarande ha sitt på andra sidan 70-årsstrecket. Foto: Netflix

Allt detta får plats i den kommande Netflix-dokumentären som kort och gott heter Arnold. I den väldigt bombastiskt ljudsatta trailern får vi smaka på typiska ”dream big”-mantran från huvudpersonen, men Arnold verkar även öppna upp en mer sårbar sida när han pratar om hur han försakat sin familj, en smärta som han i trailern säger att han ”kommer få leva med resten av sitt liv”.

Arnold med sina virala husdjur. Foto: Netflix

Dokumentären är gjord av gänget bakom The Defiant Ones som handlade om partnerskapet mellan musikgiganterna Jimmy Iovine och Dr. Dre. Och det lovar ju gott, The Defiant Ones var yttterst välgjord. I dokumentären intervjuas förutom Arnold själv även Sylvester Stallone, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, och James Cameron.

Netflix dokumentärserie ”Arnold” består av tre delar och släpps på streamingtjänsten 7 juni. Spana in trailern nedan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.