Bästa fynden – här är Stockholms 8 bästa second hand-butiker

Gustav Broström  |  Publicerad 2015-04-15 16:05  |  Lästid: 3 minuter
IMG_7039-554x369

Det var länge sedan second hand bara var noppiga tröjor, illaluktande sandaler och porslinshundar. Miljömedvetenhet och fyndchans är större än någonsin och det finns något rogivande med att hitta en schysst läderjacka eller 70-talstallrikar på loppis och second hand. Cafés Gustav Broström ger sina åtta bästa tips för Stockholm med omnejd (vi vet, alla bor inte i huvudstaden – men passa på när ni är i stan)! 

* * *

Erikshjälpen Second Hand – Masmo

Lite längre än ett stenkast från stan ligger denna enorma lokal. Visserligen är personalen medveten om sina produkter och prissätter därefter men det går ändå att fynda snygga brickor, trenchcoats och massor av möbler.

IMG_4854

Herr Judit - Hornsgatan

Att inte ha med Herr Judit vore helgerån. Från att ha varit en underdog med en liten butik har Herr Judit nu hela tre butiker, varav en endast är vigd åt inredning. I butiken på Sibyllegatan på Östermalm fokuserar man på kostymer och dressade plagg av högre kvalité. Min favorit är butiken på Hornsgatan där man kan hitta allt från baseballjackor från 50-talet till minimalistiska Helmut Lang-plagg från tidigt 90-tal.

IMG_7035

Beyond Retro - Åsögatan

På Beyond Retro hittar du det du tänker på när någon säger "second hand". Levis 501:or i mängder, Hawaiiskjortor, Tommy Hilfigersweatshirts och flanellskjortor trängs i denna källarlokal. Här behöver du tid och tålamod!

Myrorna - Hjorthagen

På Hjorthagens Myrorna fyndade jag en Diorslips för 10 kronor 2006, sedan dess har priserna långsamt krupit uppåt men i realtion till sina syskonbutiker i innerstan är det mest prisvärt här. Välsorterad porslinsavdelning och möbler till låga priser är signum för denna pärla.

IMG_7027

Stadsmissionen - Nytorget

Stadsmissionen "trendbutik" på Nytorget är budgetvarianten av Herr Judit, Acne, COS, YSL och Whyred hänger sida vid sida med 70-talsskjortor och få, men snygga, inredningsdetaljer. Ett fyndmecka i innerstan! Det var även här jag som 15-pring började min modekarriär!

Röda Korset - Östgötagatan

Bland dammiga pensionärer och i en lokal som konstant luktar nybryggt kaffe, hittar du Röda Korset. Deras öppettider gör det svårt att hitta rätt dag att gå dit.  Dock väl värt ett besök om du gillar LP-skivor och porslin.

Old Touch

Tanterna som dricer Old Touch är kanske universums mest otrevliga människor. Oavsett om man lämnar saker till försäljning eller frågor om priset får man sig en utskällning och en sur blick. Detta till trots är stället en guldgruva om du söker 40-talsskor, slipsnålar eller cigarettmunstycken!

Myrorna - Sundbyberg

Second hand är alltid bäst i utkanten av stan. På Myrorna i Sundbyberg hittar du allt du behöver och lite till. Stickade tröjor, skor, jeans och en välsorterad trendavdelning gör denna affär väl värd ett besök! I kvarteren omkring ligger flera second hand-affärer.

Gustav Broström

* * *

Mer mode!

Det ska vara runda bågar i år – här är vårens bästa solglasögon

Körsbärsträden blommar – då släpper Puma en passande sko

De 10 bäst klädda killarna på Instagram just nu

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:41