20 coola kontorsprylar som gör det roligare att gå till jobbet

Johan Hedberg  |  Publicerad 2014-09-01 07:00  |  Lästid: 6 minuter
ARBETSGLÄDJE! 20 prylar som gör det roligare att gå till jobbet

Smart ölkyl till kontoret,  spionsäker mobilskärm och eokumentförstörare i miniatyr  – klart du ska ha kul även när du är på jobbet! Här är 20 prylar som förenklar vardagen från nio till fem.

* * *

SurfacePro3Primary_Print

1. Tredje gången gillt för Microsoft

Surface Pro 3

Pris: Från 7 650 kr

Microsofts tidigare versioner av iPad-kopian har varit patetiskt misslyckade – desto mer imponerande att de fått till det så här med trean. Överallt där den skiljer sig från Paddan är det till det bättre, om det är en jobbmaskin man vill ha: 12-tumsskärmen, den kraftfulla processorn, det ergonomiska stativet, det förbättrade tangentbordet – nya Surface är, på riktigt, en laptop med surfplattans fördelar. Inte minst en grym film- och tv-platta.

Marshall-Stanmore-thumb

2. Rocknostalgi

Marshall Stanmore

Pris: 3 990 kr

Den mindre Marshall-högtalarmodellen från i fjol har uppdaterats (även i en ny, ännu snyggare brun version) med många fler kopplingsmöjligheter än föregångaren, inte minst bluetooth vilket gör den perfekt till smartphonen på jobbet.

jamcooler

3. Iskall musikmaskin

Caliroots Norrlands Guld Jamcooler

Pris: 4 995 kr

Ligger du på minus på jobbet? Plocka pluspoäng med den här vassa JBL-högtalaren som dubblerar som ölkylare. Spelar i 10 timmar på en laddning och håller 75 bärs kalla i ett dygn. Sen kanske du behöver plocka pluspoäng genom att göra dig av med alltihop igen, men det är en senare historia.

EyeTV-W

4. Smart antenn

EyeTV W

Pris: 800 kr

När alltmer tv kan streamas på webben hade tiden börjat springa ifrån usb-antenn-specialisten, men nya W är en perfekt uppdatering: se på antenn-tv var som helst – och inte minst på jobbet, under stora direktsända sport-evenemang – utan att göra slut på mobildatatrafiken.

lacie

5. Gott minne

LaCie Culbuto

Pris: 800 kr

Underbart usb-minne (upp till 32 GB) som pryder skrivbordet, svårligen tappas bort och dubblerar som pappersklämma.

Earin-31

6. Svensk ingenjörskonst

Earin

Pris: 1 180 kr

Trådlösa in-ear-lurar, skapade av fyra unga svenska ingenjörer, som blivit stor Kickstarter-succé och är en dröm på jobbet. Bluetooth 4.0, Förvaringskapseln funkar även som automatisk laddare så fort du petar ner lurarna. Kommer i vinter men vill du ha tidig leverans bör du beställa direkt.

ShreddingBig

7. Strimla snyggt

Bridge Paper Shredder

Pris: 450 kr

Batteridriven, japanskdesignad mini-dokumentstrimlare som pimpar skrivbordet snyggt men som också kan placeras direkt ovanpå papperskorgen – en oemotståndlig option för konspirationsteoretiker.

ikea-dioder

8. Ljussätt ditt jobb

Ikea Dioder

Pris: 199 kr

Med Ikeas ljuslist, som kommer i förpackning om fyra stycken, kan du skapa cool och praktisk extrabelysning på din jobbplats, till exempel inuti skåp och lådor eller under skrivbordet…

tornado-demonstration-machine-3

9. Fullt blås på skrivbordet

American Educational Desktop Tornado

Pris: 2 150 kr

Har snabbt börjat slå ut de klassiska våg- och kulmaskinerna vi så ofta ser pryda amerikanska skrivbord på film och tv – en genuin tornado, kontrollerad i en batteridriven behållare som via en fläkt i botten omvandlar vatten till ett rörligt tornadomoln. Du kan styra riktning och hastighet och dessutom testa sju experiment som bifogas i manualen.

tablio

10. Ta ditt skrivbord och gå

Tablio Portable Desk

Pris: 685 kr

Perfekt för att flytta runt efter behag på jobbet och sätta upp en liten arbetsplats i loungesoffan eller ute i solen – en snygg bricka, handgjord i bambu, som har smart ventilation och ett par skivor som skjuts ut åt sidorna så man får plats med datormus, anteckningsblock, mobiltelefon och annat bredvid datorn också.

Google Chromecast

11. Googles tv-gadget

ChromeCast

Pris: 310 kr

Nu är Sverige med på tåget också! Normalt en vardagsrumspryl – plugga in den lilla hdmi-stickan bak i tv:n eller i surround-förstärkaren så kan du kolla exempelvis Netflix, Viaplay eller få upp en webbrowser utan att behöva gå via dator, seg smart-tv eller media-spelare. I USA sprids den nu som kontors-gadget också, för allt från presentationer till distansmöten – men också perfekt att plugga in i jobbets platt-tv för att få tillgång till sina egna streaming-konton och sånt, utan att behöva logga in sin personinfo på smart-tv:n.

Tile12. Hittar allt

Tile

Pris: 500 kr/4 st 

Äntligen färdig! Den har crowdfundats i ett år och haussats enormt, men nu är den äntligen färdig – den lilla brickan som kan fästas på nyckelknippor, glasögon och andra lättborttappade småprylar och sedan kopplas till en app i dina mobila enheter så du kan hitta dem på, säg, toaletten på jobbet eller se att du glömde dem ute på lunchen. Har en mängd smarta, habegärsskapande funktioner.

bluelounge-cabledrop-6-stueck-black-cable-management13. Slipp kabelkaoset

Bluelounge CableDrop

Pris: 89 kr/6 st

Suveräna självhäftande sladdhållare som kan fästas var som helst, till exempel på skrivbordskanten, så att alla laddarsladdar finns ordnade och tillgängliga i stället för att hamna i en röra på golvet. Finns i två storlekar och flera färger.

bobine_wlaptop

14. Coolaste kabeln

Fuse Chicken Une Bubine

Pris: 250 kr

Genial lightningkabel för iPhone till dator, för laddning och så vidare, som är styv och riktningsbar så att den blir ett smart, snyggt ställ samtidigt som telefonen är inkopplad i datorn eller vägguttaget. Perfekt för videosamtal, till exempel – och när du använder telefonen som väckarklocka hemma.

jabra

15. Upptagen, var god dröj!

Jabra Busylight

Pris: 340 kr

Sitter du ofta i telefonsamtal via headset när jobbkompisarna kommer förbi och börjar tjöta? Koppla in den här till din smartphone så får du en enkel, snygg och tydlig ljussignal, som du kan placera var du vill, som visar om du är ledig för tjöt eller inte.

am-ezycare

16. Smart spray

AM Eazycare Notebook Keyboard Cleaner

Pris: 149 kr

Ett duopack med både skärm- och keyboardrengörare från danska AM, i schyst parfym-flaskedesign av Goodmorning Technology: mikrofiber på mjuk skumgummi i kombination med en spraylösning gör det både superenkelt och säkert att hålla prylarna rena. Perfekt inte minst för Apple-tangentbord.

muji-ny

17. Läcker luftfuktare

Muji 

Pris: 995 kr

Japanska ”no brand”-klassikern har en minimalistisk luftfuktare som skapar ånga via ultraljudsteknik, mixar in oljor som samtidigt sprider en rogivande doft, och dessutom sitter det en lampa i cylindern med reglerbar ljusstyrka. Skapar både mys och kreativitet på jobbet!

oxo-2

18. Rena fyndet

Oxo Good Grips Electronics Cleaning Brush

Pris: 40 kr

Boosta pennburken och elektronikparken med den här dubbla silikonborsten som gör att du kan hålla tangentbord och andra svåråtkomliga småutrymmen rena från damm, torkade hudavlagringar, småkryp och baselusker.

hey-joe-coffee-brewing-mug-12894

19. Din egen kaffeautomat

Hey Joe Coffee

Pris: Cirka 330 kr

Brygger kvalitetskaffe direkt i den batteridrivna muggen – häll bara i vatten, i med en kaffepodd och tryck på knappen (antal knapptryck reglerar temperaturen). Poddarna som följer med, och kan beställas separat, är biologiskt nedbrytbara och bär på små blomfrön: ner med förbrukade pods i lite jord så spirar snart blommor på skrivbordet också.

3m-privacy

20. Spionsäkra skärmen

3M Privacy Filter

Pris: Från 300 kr

Okej, FRA och NSA är svåra att stoppa, men gluttarna bakom ryggen på jobbet kan glömma att spionera på din datorskärm om du skaffar ett sekretessfilter – för dig ser allt ut som vanligt men så länge jobbarkompisarna inte dyker ner kind-mot-kind med dig så ser de inte ett skvatt av vad som försiggår på din skärm.

Kjell Häglund

* * *

Mer prylar:

20 coola äventyrsprylar som du inte klarar dig utan i vildmarken

Kolla! Här är viktigaste prylen i sommar (visst blir man sugen?)

Coolaste prylarna inför fotbolls-VM (det är klart att du behöver dem!)

Knäppaste dryckesprylarna du (kanske) inte klarar dig utan

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-18 16:45