Annons
Annons

Bo som i Star Wars – här är husen som liknar rymdsagan

Ta fram din ljussabel och försök rädda galaxen i något av de här husen – eller bara få dig en god natts sömn.

Tobias Skagerström

staruppe

För att fira den kommande Star Wars-filmen har Airbnb tagit fram de bästa bostäderna på jorden som liknar rymdsagan. Hemsidan har valt ut fem boenden som de tycker är väldigt lika ställen från Star Wars-filmerna och hoppas de kan intressera fans av rymdsagan. Bedöm själv om du tycker att husen ser ut att komma från en galax långt, långt borta.

Annons

 

Pioneertown i Kalifornien

pioneertown2

pioneertown

I Pioneertown i Kalifornien ligger ett boende i öknen som liknas vid Luke Skywalkers hemplanet Tatooine, men du får se upp för robotsamlande jawas, stormtroopers och det galna sandfolket. Om du tycker detta ställe är intressant är det bara att aktivera hyperdriften och åka dit.

 

Joshua Tree, Kalifornien

joshua

joshua2

Det finns fler ställen som liknar Tatooine och i Joshua Tree kan du sova som Luke i sitt barndomshem. Ta fram din ljussabel och åk till en galax far far away – eller till Kalifornien i USA där husen ligger.

 

Abiansemal, Bali

bali

bali2

Frågan är om du är på Bali eller i regnskogs-klädda månen Endor i Star Wars: Jedins Återkomst. Du kan svinga dig runt bland träd och ha roligt i den bambuklädda fyravåningskojan. Det blir dock svårt att rädda galaxen mot det onda imperiet härifrån…

 

Tokyo, Japan

tokyo

tokyo2

Mycket av den episod ett, två och tre utspelar sig i Star Wars-universumets största stad, Coruscant. Riktigt lika stor är inte Tokyo, men städerna har flera andra likheter. Båda är futuristiska och har tradition av beskyddare – den förstnämnda av jedi-riddare och den andra av ninjor.

 

Pagchong, Thailand

thailand

thailand2

Dödsstjärnan är kanske inte det första stället du känner att du vill bo i när du ser på Star Wars-filmerna. Men i Thailand kan du få uppleva en liknande miljö utan att oroa dig för att huset ska sprängas.

Mer läsning om Star Wars från Café:

Så här hade det sett ut om Star Wars bestod av endast svenska skådespelare >

De 9 snyggaste rymdskeppen i Star Wars – och filmhistorien >

Modeproffsen gör riktigt snygga Star Wars-kläder – se dem här >

 

Annons

Dela (23)
Tweeta



Laddar