Hoppa till innehåll

Bygg din egen BBQ-smoker med Jonas Cramby: Del 1

Bilden är borttagen

Det här behöver du Verktyg: Vinkelslip, borrmaskin, penna, vinkellinjal, linjal, vattenpass. Material: En oanvänd oljetunna (vi ansvarar inte för eventuella förgiftningar om du använder en begagnad), ett handtag, två stycken gångjärn minst 4 centimeter långa, skruvar och muttrar i passande storlekar samt fyra stycken vinkeljärn. Kostnad: Tunnan gick på 300 kronor, metalldelarna en hundring. Så … Continued

Bilden är borttagen

Det här behöver du

Verktyg: Vinkelslip, borrmaskin, penna, vinkellinjal, linjal, vattenpass.

Material: En oanvänd oljetunna (vi ansvarar inte för eventuella förgiftningar om du använder en begagnad), ett handtag, två stycken gångjärn minst 4 centimeter långa, skruvar och muttrar i passande storlekar samt fyra stycken vinkeljärn.

Kostnad: Tunnan gick på 300 kronor, metalldelarna en hundring.

Bilden är borttagen

Så här gör du

1. Mät ut den fjärdedel, eller tårtbit, av tunnan som sedan ska skäras ut och bli lock. Viktigt är att du har tunnans hål neråt i grillen så att kolen får luft sedan när du satt igång att grilla samt att du mäter ordentligt. Kom ihåg att noggrannhet är en dygd. Använd vattenpass och vinkellinjal så att allt blir korrekt.

Bilden är borttagen

2. Såga efter markeringarna med en vinkelslip.

Bilden är borttagen

3. Färdigt! Ser du nu hur jag menade med tårtbit och var hålet ska vara?

Bilden är borttagen

4. Mät ut var du vill ha hålen för gångjärnen och handtaget. Borra sedan.

Bilden är borttagen

5. Skruva fast gångjärnen.

Bilden är borttagen

6. Och handtaget.

Bilden är borttagen

7. Och voila! Det börjar likna en grill. I del 2 åker gallret i och benen på.

Del 2: Läs fortsättningen – klicka här

Jonas Cramby

Läs också!

Jonas Cramby lagar världens godaste kött med bea

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.