Hoppa till innehåll

Byredo lanserar storsäljaren Bibliotheque som parfym

Ett av mina starkaste minnen med Byredo är när jag 2013 flyttar till Paris. Jag ska lämna mitt jobb på COS och mina kollegor ger mig ett doftljus från Byredo, ett Bibliothèque. Väl i Paris ställde jag det på fönsterbrädet i mitt lilla rum och varje gång jag tände det förstärkte jag mina minnen i den … Continued

Ett av mina starkaste minnen med Byredo är när jag 2013 flyttar till Paris. Jag ska lämna mitt jobb på COS och mina kollegor ger mig ett doftljus från Byredo, ett Bibliothèque. Väl i Paris ställde jag det på fönsterbrädet i mitt lilla rum och varje gång jag tände det förstärkte jag mina minnen i den franska huvudstaden.

Nu, några år senare drömmer jag mig fortfarande tillbaka till den elaka polske chefen och uteliggarna vid Gare de l’Est men också karusellen vid Abbesses, nybakade croissanter. Parfymen har toppnoterna persika och plommon som snabbt byts av mot viol och pion. Här kommer en mjuk doft av violtabletter, en förvånansvärt maskulin doft! Det hela avslutas med tung patchouli, läder och vanilj. Doften är oerhört välbalanserad och har en air av old school lyx.

Bibliothèque kostar 1 600 kr, kommer i en limiterad upplaga och går att köpa här!

 * * *

I gott sällskap finner ni även dessa nya produkter i mitt badrumsskåp.

Hydra miracle serum, 699 kr, M Picaut

-Svensk eko-lyx när den är som bäst! Mitt dagliga serum just nu som Mette Picaut herself försäkrade mig om var det bästa för killar. Med tre hyaluronsyror för maximal effekt är detta trögflytande serum en guldklimp i badrumsskåpet.

Heavy hold pomade, 99 kr, American Crew

-Stundom får jag för mig att jag vill ha en klassisk pomadafrilla och var sådär högglansig som grabbarna på Pitti Uomo. Då vänder jag mig till denna. Den lätthanterliga och vattenbaserade pomadan ger dig såväl stadga som glans.

Eye massager, 1 290 kr, Foreo

-Jag har alltid haft svårt för den här typen av produkter då de känns lite onödiga? Foreos ögonmassör IRIS ser en smula vulgär ut men ska tydligen reducera mörka ringar och påsar under ögonen.

Midnight recovery concentrate, 230 kr, Kiehl’s

-Nattljusolja och omega 6 fettsyror, hur härligt? Detta kvällsserum lägger jag på innan nattkrämen. En räddare för yttorr hy.

Hårpasta, 320 kr, Sprekenhus

-Norska Sprekenhus har seglat upp som det nya svarta när det gäller den avskalade nordiska badrumstrenden med apotekar-aktiga produkter. Deras mjuka hårpasta är gjort på 100 % arganolja och jobbas lätt in i håret.

Läs mer!

Min hudvårdsrutin

Grön och ekologisk hudvård – så gör man

I groomingredaktörens badrumsskåp

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.