Fina hyllningarna till en av världens största artister genom tiderna

Olle Arnell | Foto All Over Press  |  Publicerad 2016-01-11 09:47  |  Lästid: 2 minuter
DAVID BOWIE - 1973

DAVID BOWIE – 1973

David Bowie dog under söndagen efter att under lång tid kämpat mot cancer. En av de största artisterna som någonsin funnits lämnar världen redan som 69-åring. Beskedet offentliggjordes på Bowies officiella Facebooksida med texten:

”David Bowie dog stilla idag omgiven av sin familj efter 18 månaders modig kamp mot cancer. Många av oss kommer att sörja hans bortgång, vi ber er att respektera familjens privatliv i denna tid av sorg.”

Hyllningar, tankar och ord från artister och fans har inte låtit vänta på sig och så inte heller från Bowies son. Duncan Jones bekräftar den tragiska nyheten på Twitter samtidigt som han förkunnar att han kommer att dra sig tillbaka under en tid.

 

  David Bowie var både sångare, låtskrivare och skådespelare. Hans genombrott kom 1969 genom låten Space Oddity. Sedan dess har artisten gjort ett otal fantastiska låtar, där Life on Mars?, Heroes och Young Americans tillhör de allra mest kända. Hans senaste album, Blackstar, släpptes i fredags – samma dag som artisten fyllde 69. Reaktionerna från artister och fans runt om i världen strömmar in på sociala medier och kanske skrev musikjournalisten David Quantick en av de allra finaste tweetsen.   

 

Det är många som skriver fint om Bowie runt om i världen.

 

 

bowie

 

Läs även: 10 odödliga låtar av David Bowie som alla borde höra >

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 13:32