DC Comics öppnar en Batman-restaurang i London

Batman-restaurang i London.

Efter Super Nintendo World i Japan kommer... en Batman-restaurang i London.

Helle Kikerpuu
Helle Kikerpuu | Foto: Wonderland Restaurants Ltd./Facebook  |  Publicerad 2020-02-24 10:28  |  Lästid: 2 minuter

I oktober förra året startades Instagram-kontot Park Row London. På kontot postades först nio bilder som tillsammans stavade orden “PARK ROW” men inget mer skrevs i kommentarerna.

En tid senare fylldes kontot på med ytterligare sex bilder som tillsammans visade en restaurang med en skulptur av en pingvin i mitten av en bar. Till den första av de nya bilderna medföljde kontots första kommentar som löd: ”The Iceberg Lounge”. Inlägget taggades även det officiella DC Comics Instagram-kontot och en hashtagg för #ThePenguin.

LÄS OCKSÅ: Snart kan du besöka Marios svamprike på riktigt i nöjesparken Super Nintendo World

Bilderna är de första från Park Row, som kallar sig en ”uppslukande DC Comics restaurangupplevelse” som enligt uppgift öppnas i London senare i år. Det är med andra ord en temarestaurang inspirerad av Batman.

Men det är inte bara EN restaurang. Enligt sajten Big Hospitality kommer den 18 000 kvadratmeter stora ytan inhysa fem olika restauranger och tre barer.

De olika restaurangerna kommer att ha olika teman: The Penguin's Iceberg Lounge, som anspelar på Batman-skurken Pingvinen, kommer att ha liveunderhållning och servera internationell mat. Det kommer även finnas en Harley Quinn-inspirerad omakase-restaurang och en lönnkrog för skurkar som heter Old Gotham City. På Pennyworth's, som är inspirerad av butlern Alfred, kommer det serveras klassisk brittisk mat.

Till sist kan man även slå på stort på lyxrestaurangen The Monarch Theatre (namngett efter biografen där Bruce Waynes föräldrar mördades). Även namnet Park Row är taget från stadsdelen i Gotham City där biografen låg och föräldrarna mördades.

När det nya temarestaurangkomplexet öppnar är oklart, men på Park Rows Instagram sattes taggarna #NewOpening #Spring på varje inlägg. Det ser ut att våras för Batman!

Batman-restaurangen är belägen på adressen 77 Brewer St, Soho i London.

Artikeln publicerades först på Vagabond.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-24 10:29