Den ultimata appen är här – hjälper dig att hålla koll på detaljerna i Game of Thrones

 |  Publicerad 2015-04-02 11:00  |  Lästid: 2 minuter
got_start

Foto: Helen Sloan/HBO

Game of Thrones är snart tillbaka med säsong 5 som släpps natten till 13 april. Men hur håller man koll på alla slag, karaktärer och platser i det gigantiska universumet? Spana in verktygen som maximerar ditt Game of Thrones-tittande och hjälper dig hänga med i storylinen!

* * *

Det har gått nästan tio månader sedan det senaste avsnittet sändes, och nu är det dags igen för säsong fem av George RR Martins hyllade och fläskiga fantasyäventyr. Den eviga frågan som ställs inför varje ny säsong: hur stora har drakarna blivit?

Att läsa om tv-serien Game of Thrones på nätet utan att ha läst böckerna är som att vandra på ett minfält fullt av spoilers. Det ligger en hel drös krypskyttar av bokläsare där ute som mer än gärna prickskjuter avslöjanden in i tv-tittarnas ovetande hjärnor. Kom ihåg: ”The internet is dark and full of spoilers.

Men om du då inte har koll på vem som är vem, eller vill ta reda på hur två familjers pakt hänger ihop , hur gör du då för att läsa på om det utan att kliva på en mina?

Svaret är appen George RR Martins A World of Ice and Fire.

got

I appen kan du utforska hela den värld som George RR Martin har byggt upp och lära dig allt om karaktärerna, de olika husen och geografin. Det är enkelt att navigera genom appen och det är lätt att söka efter det du vill läsa om. Poängen är att du kan skydda dig mot spoilers tack vare en antispoiler-funktion, där du kan bestämma vilken bok du är på. Om du bara följer tv-serien och har sett säsong 4, välj att du inte vill ha någon information från bok nummer fyra, A Feast for Crows.

Appen kostar 50 kronor, men det är det värt om du vill ha ett grymt mervärde till ditt tittande.

Även HBO har en tittartjänst där du kan välja vilket avsnitt du är på, och på så vis undvika att stöta på spoilers. Där finns en mängd extramaterial från varje avsnitt. Till exempel information om varje karaktär som är med i avsnittet, klipp från inspelningarna, kommentarer från producenterna och skådespelare – och sist men inte minst kommenterar självaste George RR Martin olika händelser i avsnitten.

gameofthrones

De har även en interaktiv karta där du kan se allt som hänt på de olika platserna och vart folk befinner sig beroende på vilket avsnitt du är på. Där kan du också läsa på om allt som hänt i Westeros innan serien börjar, bland annat om Robert Baratheons uppror och de olika erorna som funnits i Westeros.

Henrik Malmberg

* * *

Läs mer

Bill Clinton: ”99 procent av House of Cards är äkta”

Stjärnorna bojkottar Spotify för ny streamingtjänst

13 gånger Entourage-filmen är världens mest förutsägbara film

Se hit alla nördar – Marvel lanserar herrmodekollektion

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 12:39