Dömdes till livstid – nu släpps han fri efter Making a murderer-dokumentären

Steven Avery och hans systerson Brendan Dassey dömdes båda till livstid för mordet på Teresa Halbach, men nu släpps Brendan Dassey fri och försvarssidan hoppas på att detsamma ska hända Steven Avery.

Joel Linde | Foto Change.org  |  Publicerad 2016-11-15 11:33  |  Lästid: < 1 minut

Serien Making a murderer var förra årets stora snackis från Netflix. Mordrättegången mot Steven Avery och hans systerson Brendan Dassey har av många beskrivits som något av det mest rättsvidriga som visats upp för offentligheten, men trots de tillsynes stora bristerna i åklagarsidans bevisning dömdes de båda till livstids fängelse för mordet på Teresa Halbach 2005.

Men nu har 27-åriga Brendan Dassey, som var 16 år då han dömdes för delaktighet i mordet, blivit frigiven av en domare under förutsättning att han övervakas och inte träffar sin morbror Steven Avery, rapporterar BBC.

Domaren ogiltigförklarade Dasseys dom i augusti med argumentet att utredarna hade givit honom falska löften då de sa att han inte hade något att oroa sig för om han berättade ”sanningen”.

Genom att lova honom detta fick de honom att i någon mån erkänna inblandning i våldtäkten, mordet och stympningen av Teresa Halbach, vilket försvarssidan starkt har motsatt sig med tanke på Dasseys låga IQ och hans uppenbara inlärningssvårigheter.

Försvarssidan hoppas också kunna få seriens huvudperson, Steven Avery, frisläppt med hjälp av DNA-bevisning.

Seriens skapare säger att de har väldigt mycket mer information om fallet att visa upp i den kommande andra säsongen av Making a murderer.

Mer om Making a murderer:

Netflix släpper ny säsong av Making a murderer

Making a murderer-profilen hyllas som stilikon

15 bästa true crime-dokumentärerna att förgylla hösten med

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-02 14:07