Annons

Trump är trött på ”fake news” – startar Real news med svärdottern som ankare

När alla andra bara sänder Fake news så är det väl inte mer än rätt att starta sitt eget nyhetsprogram och sända Real news, tänkte president Donald Trump. Har han inspirerats av Kinas statliga nyhetsbyrå, månne?

Joel Linde
Trump är trött på

Vi på Café har rapporterat flitigt om den amerikanska presidenten, trots att det så klart inte är vårt huvudsakliga bevakningsområde. Men när vi insåg att utspelen haglade tätare än regeringen byter ministrar förstod vi att det var ett maskineri vi inte kunde hålla oljat. Trump fick hamna i halvskugga.

Annons

Men så i dagarna gick han och tangerade något slags rekord i enfald genom att starta sin egen nyhetssändning på Facebook. Nyhetskanalens ankare är svärdottern, Laura Trump.

Gilla Cafe.se på Facebook

Så här inleder hon sändningen:

”Ni har säkert inte hört om alla framgångar som presidenten nått den här veckan eftersom det finns SÅ mycket Fake News där ute!”

Retoriken känns bekant…

Sedan får vi några minuters klassiskt politikerskryt som i ärlighetens namn säkert hade låtit snarlikt från många partiföreträdare.

(Men visst är det lite lustigt att skryta om hur en av världens rikaste människor donerar ett par hundratusen dollar, och att arbetslösheten är den lägsta på länge när den har sjunkit stadigt i snart 80 månader – långt innan han tillträdde. Men vi struntar i det.)

Det lustiga i det hela är att Donald Trump uppenbarligen är så desperat efter positiv nyhetsrapportering nu när han inte ens kan lita på att få odelat positiva omdömen från sin närmast allierade, Fox News, att han känner sig nödgad att sända sina egna nyheter!

Och vi känner igen en f.d. dokusåpastjärna när vi ser en. Den här avslutningsfrasen kommer bli en klassiker!

”Tack för att ni var med oss allihopa. Jag är Laura Trump, och det där var The Real News!”

Du har väl inte missat vårt politikerspel, Finn fem fel, som förklarar exakt vad som hänt med alla regeringsvändor sedan 2014?

Annons

Dela (30)
Tweeta

Annons


Laddar