Annons
Annons

Du har missat den viktigaste delen av avokadon – så här ska du äta den

Avokado har länge varit väldig god och nyttig med sina hälsosamma fetter. Men tyvärr verkar det som att vi har ätit den på fel sätt hela livet och gjort oss av med den allra mest näringsrika delen av frukten.

Tobias Skagerström

Avokado har länge varit väldig god och nyttig med sina hälsosamma fetter. Men tyvärr verkar det som att vi har ätit den på fel sätt hela livet och gjort oss av med den allra mest näringsrika delen av frukten.Avokado är en av de näringsrikaste frukterna vi har och bör vara en del av mångas kost. Bland annat har frukten hög fiberhalt, motverkar risker för hjärtsjukdomar och ska dessutom vara bra för huden.

De flesta som äter avokador skär den i två halvor, tar bort kärnan och slänger den. Men enligt rapporter från One Green Planet ska du inte göra det för då försvinner tydligen den allra mest näringsrika delen av frukten. Kärnan ska innehålla 70 procent av avokadons antioxidanter, vara full av lösliga fibrer och hälsosamma oljor.

Annons

Istället för att slänga kärnan rekommenderas att skära den i fyra delar och sedan mixa den i mixer. Då får du ett pulver som du kan slänga i ditt proteinpulver eller vad du nu dricker.

Om du behöver lite hjälp på traven vad du ska göra med den här nya ovärderliga kunskapen kommer här två tips på mat som du kan tillaga med avokado. Bara att skippa guacamolen till tacofredagen och imponera med en BLT Pacogino eller en fräsch ny dip.

 

Foto: All over press

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar